Morinjo Želi da dovede Džerarda za 40 miliona funti

 

italija_logoTrener Intera Žoze Morinjo namerava da za 40 miliona funti dovede kapitena Liverpula Stivena Džerarda u taj italijanski klub, preneli su danas britanski mediji. List Sandej Ekspres je preneo da je Morinjo zainteresovan za transfer kapitena Liverpula i da je 2004. godine, kada je bio trener Čelsija, pokušao da dovede Džerarda na Stamford Bridž.

Povezana vest:  Rednap: Uveren sam da nećemo ispasti

Liverpul ne postiže očekivane rezultate u Premijer ligi, nalazi se na sedmom mestu na tabeli, sa 12 bodova zaostatka za vodećim Čelsijem i postoji opasnost da sledeće godine ne izbori plasman u Ligu šampiona.

Izabranici Rafaela Benitesa su ove sezone eliminisani iz Lige šampiona u grupnoj fazi takmičenja, a krajem februara Liverpul će u šesnaestini finala Lige Evropa igrati protiv rumunske Uniree, takođe učesnika tog najelitnijeg evropskog takmičenja.

Povezana vest:  Ronaldo ima problema sa kolenom

Džerard je prošao omladinsku školu Liverpula, a 1998. godine debitovao je za prvi tim. On je za „crvene“ odigrao ukupno 507 utakmica i postigao 126 golova. Za reprezentaciju Engleske odigrao je 77 utakmica i postigao 16 golova.