felix-magath_schalkeFeliks Magat: Laknulo nam je, napokon smo pobedili

 

Aktuelni nemački vicešampion Šalke tek je u petom bundesligaškom kolu došao do prvih bodova u novoj sezoni. Učinio je to gostujućim slavljem kod Frajburga 2-1. Nakon što je uvodno vođstvo Šalkea i gol Ivana Rakitića iz devete minute anulirao Papis Demba Cise u 69. minuti, sva tri boda je klubu iz Gelzenkirhena doneo Klas-Jan Huntelar tri minute pre kraja.

Povezana vest:  Navijači Zvezde polomili 132 stolice na Čairu

-Ovo je za nas olakšanje. Malo nam je laknulo, tri prva boda uvek su najteža. Napokon smo iskoristili priliku i uzeli pobedu. Bilo je nesigurnosti u načinu na koji smo to učinili, ali posle četiri uzastopna poraza teško se rešiti nesigurnosti – komentarisao je Šalkeov trener Feliks Magat.

U odnosu na susret sa Borusijom iz Dortmunda prošle nedelje (poraz Šalkea 3-1) Magat je napravio čak pet izmena u startnoj postavi, što se na kraju pokazalo dobitnom kombinacijom.

Povezana vest:  Alves na zimu u Čelsiju za 14,5 miliona funti?

-Igrali smo sa novom ekipom u izmienjenom sistemu. Zato smo morali malo improvizovati. Srećan sam zbog ova tri boda i nadam se da ćemo sad tako nastaviti – dodao je trener i dalje poslednjeplasirane bundesligaške ekipe.