LouisVanGaalNew2Luis van Gal: Majnc može da bude prvak Nemačke

 

Nakon pobede Davida protiv Golijata, odnosno ekipa Majnca na Allianz Areni protiv Bajerna 2-1 u 6. kolu Bundeslige, trener bavarskog giganta i aktuelnog nemačkog prvaka, holandski stručnjak Luis van Gal, odao je veliko priznanje svom suparniku.

Fudbaleri Majnca nastavljaju svoju čaroliju ove sezone u Bundesligi. Dobili su svih šest utakmica u prvenstvu, a najveću pobedu upisali su u subotnjem okršaju u Minhenu. Svojom su igrom očigledno toliko impresionirali i Van Gala, koji ih je etiketirao kao legitimnog kandidata za osvajanje prvenstva.

Povezana vest:  Hodžon: Ovo je najvažniji posao u engleskom fudbalu

-Verujem da Majnc može da osvoji naslov prvaka. Ako je jednom mogao Kajzerslautern, zašto sada ne bi mogao i Majnc? – pitao se Van Gal.

Kajzerslautern je, zapravo, četiri puta bio prvak Nemačke, a Van Gal je mislio na njihov poslednji naslov u sezoni 1997/98.

-Majnc nam je sa svojim stilom igre zadao puno teškoća. Problem je što su mnogi moji igrači odigrali dosta slabije nego što mogu, napravili smo previše grešaka. Imali smo svoje prilike, ali smo, generalno gledajući, igrali loše. Ali, za to zasluge svakako pripadaju i Majncu. Moramo pronaći način kako da se izvučemo iz ove situacije. Neće biti lako – priznao je Van Gal, nakon što je njegova ekipa u prvih šest kola osvojila samo 8 bodova, 10 manje od Majnca koji ima maksimalni učinak na čelu tabele.

Povezana vest:  Upitno igranje utakmice Vojvodina - Crvena zvezda

Trener Majnca Tomas Tuhel nije ponudio puno u izjavi za Kicker. Očito je bio rečitiji u svlačionici sa svojim igračima u pripremi za ovu utakmicu…

-Nedostaje mi reči. Vrlo sam srećan. Iznenađujuće je da smo, nakon pet uzastopnih pobeda, uspeli nastaviti taj niz protiv Bajerna. Očigledno je da nam je samopouzdanje naraslo do maksimuma.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Grupa B: Lil lako pobedio CSKA u Moskvi, remi u Turskoj