jose_morinho_trener_intera_portretŽoze Murinjo: Brine me što smo neefikasni

 

Harizmatični trener Real Madrida Žoze Murinjo izrazio je zabrinutost zbog neadekvatnosti svoje ekipe nakon bledog remija na gostovanju kod Levantea (0-0) u susretu petog kola španskog prvenstva.

-Stvorili smo puno prilika, neke od njih bile su zaista dobre, pa me zato brine činjenica da nismo dali gol. Igramo čvrstu odbranu i primili smo samo jedan gol u šest službenih utakmica, pet u Primeri i jednoj u Ligi šampiona. Naša taktika nije problem, ali neifikasnost jeste. Svi znaju kakve odlične strelce imamo, ali oni trenutno ne daju golove. To je moja jedina briga – rekao je Portugalac, koji je potom komentarisao i destruktivnu igru Levantea, koji u 90 minuta nije uputio ni jedan udarac u okvir suparničkog gola.

Povezana vest:  Klop: Super bi se slagao sa "ludim" Ibrahimovićem

-Samo jedna ekipa u ovoj utakmici je igrala fudbal. To nije kritika jer svaka ekipa koristi oružje koje ima. Ali mi smo propustili da postignemo gol, a onaj ko to ne učini ne može da pobedi. Naravno da ne možemo biti zadovoljni sa bodom jer moramo da pobedimo u svakoj utakmici. Da smo remizirali sa Real Sosiedadom (pobeda Reala 2:1 u 3. kolu) rekao bih da je rezultat pravedan, ali dve utakmice koje smo igrali nerešeno, sa Levanteom i Majorkom bile su dve u kojima smo bili najdominantniji i u kojima smo imali potpunu kontrolu. Stvaranje prilika nije dovoljno, moramo početi da dajemo golove – zaključio je Murinjo, čiji je sastav remijem prepustio čelno mesto na tabeli Valensiji.

Povezana vest:  Fiorentina pobedila Kataniju