maicon_INTERMaikon i Ćivu besni na  saigrače

 

Verbalne trzavice narušile su dodatno atmosferu u taboru italijanskog i evropskog prvaka Intera nakon subotnjeg poraza 1-0 na Olimpiku protiv Rome u derbiju 5. kola Serije A.

Interovi internacionalci u odbrambenim redovima, Brazilac Daglas Maikon i Rumun Kristijan Ćivu, otvoreno su prozvali svoje saigrače sa ofanzivni(ji)m zadacima za egoizam!

-Imali smo priliku da osvojimo i sva tri boda u derbiju, a kamoli bar jedan, ali u našoj ekipi nije bilo dovoljno zalaganja! Napravili smo mnogo grešaka i Roma je to znala da iskoristi. Ponekad je bolje izgubiti i s 3-0 nego ovako, u sudijskoj nadoknadi. Nije ovo ni senka naše ekipe kakva je bila u prethodnoj utakmici protiv Barija (pobeda 4-0). U napadu sam video previše egoizma – oštrog je jezika bio Maikon na račun saigrača.

Povezana vest:  Real ponovo bolji od Barselone

Još više je poludeo Kristijan Ćivu, kojeg je trener Rafael Benitez postavio na levu stranu, iako se zna da Rumun preferira poziciju srednjeg štopera. Ćivu je u toku utakmice bio vidno ljut zbog indoletnog pristupa ofanzivnijih igrača u defanzivnim zadacima, te je zagrmio prema svojoj klupi:

-Ako se ovako nastavi, ja idem iz igre! Ili naterajte “ove“ da trče, ili izvadii mene iz igre – povikao je prema svom treneru.

Povezana vest:  Van Gal veruje u Brazilce i Špance

Benitez ga je čak i poslušao.

-Ćivu je zatražio zaštitu, jer je stalno ostajao sam u “jedan na jedan“ situacijama sa Džeremijem Menezom, a rano je dobio i žuti karton. Zbog toga sam uveo Sulija Muntarija da pomogne Ćivuu.