Didier_Deschamps_trener_marsejDidijer Dešamp: Letos sam odbio Liverpul

 

Didijer Dešamp, trener Marseja, u utorak će voditi svoju ekipu u 2. kolu grupe F Lige šampiona protiv svog bivšeg kluba Čelsija.

Bivši proslavljeni francuski reprezentativac igrao je za Čelsi u sezoni 1999/2000, te je s ‘plavima’ osvojio FA Cup u zadnjem finalu odigranom na starom Vembliju. Deset godina kasnije, Dešamp je opet na Stamford Bridgeu, na kojem će u utorak voditi Marsej protiv Čelsija.

Povezana vest:  Uhapšen Sanel Kuljić zbog navodne iznude

-Potpuno je drugačije u odnosu na moja vremena u ovome klubu. Izgradili su novu tribinu na stadionu, to je druga dimenzija u odnosu na Čelsi kakvog se ja sećam. A sećanja na moj boravak u ovome klubu vrlo su prijatna. Pamtim da smo uvek, svake nedelje, igrali pred krcatim tribinama, i da su nas navijači uvek zdušno bodrili, bez obzira na okolnosti na terenu.

Dešampov imenjak Drogba, bivši napadač Marseja, jedan je od igrača koji neće moći da zaigra za Čelsi u utorak , zbog suspenzije.

Povezana vest:  Morinjo: Dogovorio sam se sa Abramovičem za nekoliko minuta

-To je za mog kolegu Anćelottja samo jedna opcija manje – kazao je Francuz.

Kao da je hteo da kaže, “toliko su jaki da se neće previše osetiti“.

Dešamp je engleskim novinarima rekao i da je minulog leta dobio ponudu Liverpula, koju nije prihvatio, pa su redsi na upražnjeno mesto menadžera nakon odlaska Rafaela Beniteza doveli Roja Hodžsona.

Povezana vest:  Partizan igrao nerešeno sa Malmeom - 3:3

-Vrlo sam ponosan da je tako veliki klub kao Liverpul pokazao zanimanje za moje trenerske usluge. Ipak, iskreno govoreći, nije bilo pravo vreme za transfer. Tek sam započeo pripreme za novu sezonu s Marsejom, mislim da ni navijači ni klupski čelnici ne bi bili oduševljeni da sam nakon dva dana pokupio stvari i napustio klub kako bih prešao u drugu sredinu.