FK_Partizan_logoLIGA B TIMOBA, 4. Kolo

Rezervisti Partizana ponovo uspešni

 

OFK Mladenovac – Partizan 1:2 (0:2)

Gledalaca: 500.

Sudija: Ćeramilac Radovan – Beograd

Pomoćnici: Trifković Dejan i Stanojević Goran – Beograd

Strelci: Drpljanin u 33’ i Bogunović u 37’ za Partizan, a Milić u 79’ za OFK Mladenovac

Žuti kartoni: Šćepović u 18’ i Ranđelović u 31’ (Partizan), a Branežac u 89’ (OFK Mladenovac

OFK MLADENOVAC: Radojević (Paunović od 74’), Milić (Matić od 88’), Konovalov (Ranisavljević od 77’), Mladenović, Petrušić, Ivanišević (Maksimović od 62’), Spasić (Milojević od 46’), Čokić (Branežac od 46’), Jovanić (Panić od 46’), Trifunović, Tutunović.

PARTIZAN: Živković (Tomić od 70’), Aksentijević (Marković od 75’), Pilica, Stanković (Boljević od 63’), Kizito, Ranđelović (Jojić od 72’), Babović (Vojkan Miljković od 67’), Moreira, Drpljanin (Đoković od 39’), Bogunović, Šćepović.

Fudbaleri Partizana zabeležili su i četvrtu pobedu u isto toliko kola Lige drugih timova Beograda. Danas je pobeđen OFK Mladenovac na stadionu “Selters” u Mladenovcu sa 1:2 (0:2).

Dan posle meča sa Arsenalom, rezervisti su išli na noge srpskoligašu, koji igra zapaženu ulogu u svojoj ligi i ima ambicije da osvajanjem prvog mesta pređe u viši rang

Povezana vest:  Džerard: Suares je najbolji fudbaler sa kojim sam igrao

Celo vreme meča padala je sitna, dosadna kišica, a teren je bio tvrd i neravan, pa je lopta sve vreme “tandrkala” i bila je prava umetnost primiriti je. Ipak, posle uvodnih minuta snalaženja i privikavanja na podlogu, crno-beli su brzo preuzeli stvar u svoje ruke i počeli da igraju svoju prepoznatljivu igru pasova (normalno, koliko je to teren dozvolajvao). Već u 10’ Bogunović je pobegao odbrani domaćina, izašao pred golmana i onda ga “vratio”, ali je lopta prohujala tik pored desne stative odličnog golmana Radojevića. U 13’ najpre je Šćepović uzdrmao prečku, a u nastavku napada istu je overio i Babović, ali gola nije bilo.

Ponovo je Bogunović u 19’ odlično reagovao na jednu loptu upućenu od Šćepovića, ali je golman odbranio. Međutim, u 31’ Drpljanin je odlično prihvatio pas Šćepovića u prostor, utrčao u kazneni prostor sa leve strane i kada mu je golman pošao u susret, pogodio je njegov suprotni ugao za vođstvo od 0:1. Samo par minuta kasnije, Kizito je odlično centrirao sa leve strane, a Bogunović je utrčao između dva igrača domaćih i poluvolejom smestio loptu u mrežu za uvećanje vođstva.

Povezana vest:  Vokri: Zvao bih Krasića i Biševca da igraju za Kosovo

U 41’ prva velika šansa za Mladenovčane, kada je centarfor Jovanić lepo ušao u 16 metara sa desne strane, krenuo po gol liniji i kada je došao do peterca jako šutirao ka golu, ali je Živković nogom odbio loptu daleko u polje. Do kraja poluvremena, Đoković je projurio po desnoj strani, pravovremeno centrirao iz trka, a Bogunović je za dlaku bio neprecizan.

Drugo poluvreme, ista slika, isto odstojanje – crno-beli su “čuvali” loptu, pokušavali na neravnom terenu da urade nešto konkretnije, ali nije bilo toliko izglednih prilika, kao u prvom delu.

Prvu veliku šansu imao je vihorni Đoković. Kao brzi voz protrčao je pored domaće odbrane, ali je šutirao pored leve golmanove stative. U 79’ domaći iz jedne od retkih kontri preko Milića smanjuju rezultat, koji je odličano reagovao na pas, utrčao ispred Boljevića i ćušnuo loptu ispod Tomića, koja se nekako dokotrljala do mreže.

Povezana vest:  Fudbaleri Zvezde u četvrtfinalu Kupa Srbije

Crno-beli od tog trenutka ponovo dodaju gas, pa je tako Bogunović odigrao jednu loptu na levu stranu Boljeviću, ovaj centrirao, a Šćepović skočio sa peterca i glavom šutirao golmanu pravo u ruke. Odmah potom u 87’ Miljković je odlično “gurnuo” loptu iza leđa odbrane ka Šćepoviću, usledio je udarac, ali je golman odlično “ušao u šut” i sprečio pogodak.

Poslednja šansa viđena je u 90’ kada je Jojić pasom dugim 40 metara izbacio kao munju brzog Đokovića, ovaj ostavlja odbranu iza sebe, ulazi u 16 metara, šutira, ali Paunović izvanredno brani nogom i izbacuje loptu u korner. To je ujedno bilo i poslednje što smo bili u prilici da vidimo na stadionu Selters u Mladenovcu, jer je odlični sudija Ćeramilac ubrzo odsvirao kraj meča.

Inače, da pomenemo, da je trener Mladenovčana bivši golman Partizana Radovan Radaković, a na stadionu smo susreli još jednog bivšeg Partizanovca iz te generacije, Dragoljuba Jeremića.