UEFA-Liga-EvropeLIGA EVROPA

Navijači Steaue ljuti na poljskog sudiju

 

Navijači rumunske Steaue protestovali su danas ispred ambasade Poljske u Bukureštu nezadovoljni suđenjem Marćina Borskija u utakmici Lige Evrope protiv Napolija koja je završena nerešenim rezultatom 3:3. Grupa navijača Steaue ostavila je i nekoliko poljskih kobasica ispred ambasade te zemlje.

Steaua je sinoć vodila sa 3:0 već posle 16 minuta, a zatim je Poljak Borski u 31. minutu isključio igrača domaćih Pantelisa Kapetanosa. Minut pre kraja poluvremena Napoli je smanjio na 3:1, a sredinom drugog dela utakmice i na 3:2. Borski je u završnici utakmice odlučio da nadoknada vremena bude četiri minuta, ali se igralo do 98. minuta, kada je izjednačio Edinson Kavani.

Povezana vest:  Poznati svi rivali Čukaričkog u Turskoj, generalka protiv Kijevskog Dinama

Rumunska televizija Pro TV navela je da su po završetku utakmice navijači Napolija pristalicama domaćeg kluba vikali „Cigani, Cigani“, a sukob je sprečila specijalna policija.

Nakon završetka utakmice pojedini navijači Steaue bacali su stolice sa tribina na teren, zbog čega bukureštanskom klubu preti kazna Evropske fudbalske unije (UEFA).