vladimir_petrovic_1KVALIFIKACIJE ZA EURO 2012

Petrović: Uvek idem na pobedu!

 

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Petrović vratio je danas u tim golmana Vladimira Stojkovića, a na spisak igrača za utakmice protiv Estonije i Italije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo uvrstio i Slobodana Rajkovića i Marka Lomića. Stojković se, posle kraće pauze vratio u ekipu zahvaljujući dobrim odbranama u dresu Partizana.

Lomić je za nacionalni tim debitovao u aprilu, kada je selekcija igrača iz Super lige savladala domaći Japan sa 3:0. Rajković je do sada igrao dve utakmice za „A“ tim Srbije, kada je „orlove“ sa klupe predvodio Miroslav Đukić.

Izostali su povređeni Aleksandar Kolarov, Boško Janković i Ivica Dragutinović, kao i bek nemačkog drugoligaša Minhena 1860 Antonio Rukavina i napadač Olimpijakosa Marko Pantelić.

Povezana vest:  Fifa procenjuje moguće kazne za Mađarsku i Albaniju

-Pantelić nije prošao pripreme sa klubom. Igrao je samo jednu celu utakmicu i trenutno je i za njega bolje da propusti ove mečeve, a videćemo za posle – naveo je Petrović.

Kostur tima ostao je isti kakav je bio i kod prethodnog selektora Radomira Antića.

-Nisam mnogo menjao sastav, jer ovi igrači već dugo igraju zajedno, a i ovo je najbolje što imamo. Praktično je samo Lomić nov u timu – kazao je Petrović, koji je nagovestio i da će Srbija nastupati sa četvoricom igrača u odbrani, trojicom u sredini, dvojicom na krilima i jednim klasičnim špicem.

-Insistiraću na boljoj igri na sredini. Onda će i Miloš Krasić I Milan Jovanović ili Zoran Tošić, biti bolji na krilima. Treba da vidimo gde će biti kapiten Dejan Stanković koji zbog iskustva može da igra na više pozicija. A sigurno ćemo imati trojicu na sredini terena, menjaće se, neće biti striktnih granica – kazao je.

Povezana vest:  Simeone: Neću sprečiti Kostu da ode u Čelsi

Srbije, koja je na dve prve utakmice sa Farskim Ostrvima i Slovenijom osvojila četiri boda, protiv Estonije igraće 8. oktobra, a četiri dana kasnije gostovaće kod Italije u Đenovi.

-Estonija nije veliko ime, ali ume da bude nezgodan protivnik što se videlo i u njihovom duelu sa Italijom kada su vodili sa 1:0, a na kraju izgubili sa 1:2 – upozorio je Petrović na opasnosti.

-Uvek idem na pobedu, ali bio bih zadovoljan i kada bismo na ove dve utakmice osvojili četiri boda. Nije sramota osvojiti bod na gostovanju kod doskorašnjeg svetskog šampiona Italije – kazao je selektor „orlova“.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, David Luiz: Kolumbija je odigrala odličan Mundijal

Na spisku selektora Petrovića nalaze se:

Golmani: Vladimir Stojković (Partizan), Anđelko Đuričić (Leirija), Željko Brkić (Vojvodina).

Odbrana: Branislav Ivanović (Čelsi), Pavle Ninkov (Crvena zvezda), Nemanja Vidić (Mančester junajted), Neven Subotić (Borusija Dortmund), Aleksandar Luković (Zenit), Slobodan Rajković (Viteze), Ivan Obradović (Saragosa), Marko Lomić (Dinamo Moskva).

Sredina: Dejan Stanković (Inter), Gojko Kačar (Hamburg), Zdravko Kuzmanović (Štutgart), Radosav Petrović (Partizan), Nenad Milijaš (Vulverhempton), Miloš Krasić (Juventus), Zoran Tošić (CSKA Moskva), Miloš Ninković (Dinamo Kijev), Milan Jovanović (Liverpul).

Napad: Nikola Žigić (Birmingem siti), Danko Lazović (Zenit), Dragan Mrđa (Sion).

PHOTO: ataimages.rs