Laurent_Batlles_sent-etjenLion pobedom izašao iz opasne zone, Sent Etijen i dalje prvi

 

Tek su drugu pobedu u francuskom prvenstvu uspeli da upišu fudbaleri Liona. U 8. kolu Le Championnata slavili su u gostima kod Nansija sa 3:2.

Umalo je, međutim, ekipa Klaudea Puela ostala i bez te pobede. Vodio je Lion, naime, 2:0, ali je dopustio domaćinu da se dokopa izjednačenja.

Ipak, u 75. minuti je Džimi Brian svojim drugim pogotkom sedmostrukom francuskim prvacima doneo tri boda s kojima su pobegli iz zone ispadanja.

Povezana vest:  Zvezda predstavila 17 omladinaca koji su potpisali ugovore

Do prve je prvenstvene pobede ove sezone došao Oksere. Frustracije zbog lošeg ulaska u sezonu igrači Žana Fernandeza odlučili su da iskale u gostima kod slabašnog Arla kojem zasad nije pomogla ni promena trenera, odnosno dovođenje na klupu bosanskog stručnjaka Faruka Hadžibegića. Oksere je slavio 4:0 i ostavio Arl na nuli kad je u pitanju bodovni učinak ove sezone.

Povezana vest:  Liteks otpustio trenera Červenkova

Sošoa je slavio sa 3:0 i tako ostavio Lens na pretposlednjem mestu sa samo pet bodova i čak 17 primljenih golova u osam kola. Više je primio (20) samo Arl.

Spomenimo i da je Bordo pogotkom Mihaela Kianija savladao Lorijen 1:0 i došao tek do trećeg trijumfa u tekućem prvenstvu.

U poslednjoj utakmici subotnjeg dana fudbaleri Sent Etjena i Marseja odigrali su nerešeno, 1:1 u derbiju kola. Gosti su poveli golom Žinjaka u 27. minutu, a izjednačio je Batles u 59.

Povezana vest:  Predsednik Bastije uhapšen zbog finansijskih malverzacija

Brest je u gostima golom Grugija u 71. minutu savladao Monako 1:0.  Valensijen je pobedio Kaen 2:1. Pogotke za domaći tim dali su Pujol u 24. i Samasa u 29. Jedini gol za goste postigao je Arabi u 71. minutu.

U nedelju će se sastati: PSŽ – Nica, Lil – Monpelje i Ren – Tuluz. Prvo mesto na tabeli drži Sent Etjen sa 17 bodova.