Marouane Chamakh_Arsenal_Nedum _Onuoha_ SunderlandMaruan Šamak :Moja inspiracija bio je Zidan, a ne Drogba

 

Marokanski napadač Arsenala Maruan Šamak konstovao je da je Didije Drogba mladim Afrikancima u Francuskoj i u Africi inspiracija za bavljenje fudbalomm, ali s njime lično to nije bio slučaj.

-Ne, za mene je inspiracija bio nekadašnji as Juventusa i madridskog Reala Zinedin Zidan. Gledajući njega, dobio sam želju da postanem profesionalni fudbaler i ostvarim karijeru. Uvek me gledanje Zidana podsticalo da pokušam i sam da radim iste stvari na terenu – otkriva Šamak.

Povezana vest:  JELEN SUPER LIGA, Rezultati 14. kola, strelci i tabela Super lige Srbije

Arsenalov napadač ima nekoliko dodirnih tačaka sa Zidanom. Obojica su rođeni u Francuskoj od afričkih roditelja, a obojica su igrali u Bordou, u kojem je 26-godišnji Šamak i započeo profesionalnu karijeru, te je njegov član bio sve do minulog leta i prelaska u Arsenal.

Ali, Šamak priznaje da je, generalno gledajući, najveći fudbalski idol afričkoj deci Čelzijev napadač i reprezentativac Obale Slonovače Didije Drogba.

Povezana vest:  Marković: Zbog Rodžersa sam otišao u Fenerbahče

-On se dokazao u Čelziju. Drogba je sigurno mladim Afrikancima i u Francuskoj i u Africi taj igrač koji ih inspiriše da se bave fudbalom.