mario_djurovski_fkvojvodinaVojvodina slavila u derbiju protiv Partizana

 

Fudbaleri Vojvodine savladali su danas u Novom Sadu ekipu Partizan sa 2:0 u derbi utakmici sedmog kola Super lige Srbije i sačuvali treću poziciju na tabeli.

To je prvi poraz crno-belih u šampionatu od 10. maja prošle godine, a tada ih je savladala Jagodina.

Današnju utakmicu u Novom Sadu, pored dobre igre „lala“, obeležila su i četiri crvena kartona, po dva za obe ekipe.

Povezana vest:  Sutra žreb za polufinale Kupa Srbije

Novosadska ekipa povela je u 28. minutu golom Marija Đurovskog iz penala, posle prekršaja Džozefa Kizita nad Nikolom Lazetićem.

„Lale“ su do drugog pogotka došle uz dosta sreće u 57. minutu, kada je Đorđi Merebašvili želeo da uđe u šesnaesterac, jedan od odbrambenih igrača Partizana pokušao je da ispuca loptu ali je

pogodio Gruzijca koji je savladao Stojkovića.

Povezana vest:  Džajić: Do titule uz jedinstvo igrača, uprave i navijača

Igrači Partizana, ali i Vojvodine bili su veoma nervozni pogotovo u drugom poluvremenu. U 63. minutu zbog učestalih „koškanja“ sudija Vlado Glođović isključio je Lazetića iz Vojvodine i Nemanju Tomića iz Partizana.

Sledeći koji je napustio teren bio je Merebašvili zbog sukoba sa Stojkovićem u 85. minutu, a pet minuta kasnije crveni karton zaradio je i fudbaler sredine terena Partizana Milan Smiljanić.

Povezana vest:  Tevez približio Siti na dva boda Junajtedu

Vojvodina je treća na tabeli sa 15 bodova, jednim manje od Partizana i Crvene zvezde. Crveno-beli od 18 sati na svom terenu dočekuju Metalac iz Gornjeg Milanovca.