dejan_stankovic_reprezentacija_111Stanković u idelanom timu stranaca Serije A

 

Srpski fudbalski reprezentativac Dejan Stanković izabran je u idelan tim stranaca koji su nastupali u italijanskoj Seriji A od 1980. godine do danas, u izboru internet portala „football-italia.net“.

Izbor 32. godišnjeg Stankovića, koji u Seriji A sa dosta uspeha igra od 1998, obrazložen je brojnim trofejima osvojenim u dresu Lacija i milanskog Intera, sjajnim šutevima i beskompromisnom borbom u svakom meču.

Povezana vest:  Pobede Vojvodine i Proletera u Super ligi Srbije

U idelanom timu elitne italijanske lige osim Stankovića nalaze se još po dvojica Brazilaca, Francuza i Argentinaca i po jedan reprezentativac Urugvaja, Kolumbije, Hrvatske i Holandija.

Mesta u idealnoj ekipi Serije A, međutim, nije bilo za jednog od najboljih svetskih fudbalera u poslednjih 15 godina Francuza Zinedina Zidana i sjajnog argentinskog golgetera Gabrijela Batistutu.

Idealan tim italijanskih stanaca u poslednjih 30 godina izgleda ovako: Žulio Cezar (Brazil, Inter), Lilijan Tiram (Francuska, Juventus), Paolo Montero (Urugvaj, Juventus), Ivan Ramiro Kordoba (Kolumbija, Inter), Havijer Zaneti (Argentina, Inter), Toninjo Serezo (Brazil, Sampdorija), Dejan Stanković (Srbija, Lazio, Inter), Zvonimir Boban (Hrvatska, Milan), Mišel Platini (Francuska, Juventus), Dijego Maradona (Argentina,Napoli) i Marko van Basten (Holandija, Milan).

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Didijer Drogba: Da sam dobio poziv, igrao bih za Francusku