FUDBALSKA-LOPTASuđenje zbog lažiranja utakmica

 

Pred Zemaljaskim sudom u Bohumu, zbog lažiranja fudbalskih utakmica, počelo je suđenje četvorici optuženih, među kojima je i Stevan R. (35), za koga nemački mediji ističu da je srpske nacionalnosti.

Nemački mediji procenjuju da će, ukoliko se optužbe dokažu, evropski fudbal zadesiti neviđeni skandal.

Kada je reč o Stevanu R, koji se od novembra nalazi u istražnom zatvoru, regionalna nemačka štampa samo kratko navodi da je on iz Lipstata, grada sa oko 65.000 stanovnika, smeštenog u Severnoj Rajni Vestfaliji.

Povezana vest:  Monako: Falkao uspešno završio prvu fazu oporavka

Stevan R. se zajedno sa dvojicom Turaka, Niretinom G. (35) iz Donje Saksonije i Tunom A. (55) iz Menhengladbaha i bivšim nemačkim fudbalerom Kristijanom S. (35) iz Švajnfurta tereti za nameštanje oko 30 utakmica u više evropskih zemalja -Nemačkoj, Mađarskoj, Švajcarskoj, Belgiji, Sloveniji, Hvarstkoj…

Kada je reč o optuženim, advokat Turčina Niretina G, kaže da se njegov klijent pokazao kao kooperativan i da je posle njegovih izjava usledilo hapšenje još oko 70 ljudi u Turskoj.

Povezana vest:  Ronaldo - Mesi kroz brojke - 60:59 u golovima, 1:5 u trofejima

Mediji, takođe, prenose da Nemački fudbalski savez, iako se Bundesliga ne dovodi u vezi sa lažiranjem, prati suđenje u Bohumu.