joan_gurkuf_francuskaKVALIFIKACIJE ZA EURO 2012

 

Francuzi bolji od Rumuna, Hrvatska slavila u Izraelu

 

Fudbaleri Hrvatske ostvarili su drugu pobedu u trećem nastupu grupe F, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se 2010. održati u Ukrajini i Poljskoj.

Opet je Hrvatska bila uspešna na gostovanju. Nakon pobede od 3-0 u Letoniji, uspešna je bila i u Izraelu, gde su slavili s 2-1. Nakon devedeset minuta može se govoriti da su najveći junaci pobede Hrvatske bili Niko Kranjčar, dvostruki strelac, te golman Vedran Runje.

Na početku utakmice je Runje spasio tri puta svoj gol, a jednom je i odlično reagovao u situaciji „jedan na jedan“. Hrvatska je, pak, pogodila stativu i to Ivan Rakitić nakon odličnog udarca u sedmoj minuti, s 25 metara.

Povezana vest:  EURO 2012, Španija brani evropski tron

Hrvatska nije igrala dobro i srećno je došla do vođstva kada je sudija Volfgang Štark svirao penal u 36. minutu nakon gužve u šesnaestercu. Siguran realizator je bio Niko Kranjčar, a isti je igrač majstorski reagovao na asistenciju Modrića pet minuta kasnije, kada je smestio loptu u mrežu za 2-0.

Takav rezultat je uslovio u drugom delu meča da Izrael nasrće, a Hrvatska je iz kontri i polukontri imala mnogo šansi za nove pogotke. Ali, dogodilo se najgore po Bilićeve igrače jer je Šehter u 81. minuti smanjio na 2-1. Nakon toga se Hrvatska grčevito branila, ponekad i panično.

Povezana vest:  Rajevac: Voleo bih na SP u Brazil, Zvezda se ne odbija

 

U drugom subotnjem susretu kvalifikacija Francuska je na Stade de Franceu pobedila Rumuniju 2-0. I Trikolori su se silno mučili sa protivnikom.Nakon što su dva puta pogađali okvir gola u zadnjih sedam minuta je Francuska postigla dva pogotka. Remi i Gourkuf su bili strelci za tri važna boda Francuske.

 

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, 3. kolo:

Povezana vest:  Bolonja jedina postizala golove

 

Grupa F:

 

Izrael – Hrvatska 1-2 (Shechter 81 / Kranjčar 36-11m, 41)

 

Poredak: 1. Hrvatska 7, 2. Gruzija 5, 3. Grčka 5, 4. Izrael 4, 5. Letonija 3, 6. Malta 0.

 

Grupa D:

 

Francuska – Rumunija 2-0 (Remy 83, Gourcuff 90)

 

Poredak: 1. Francuska 6, 2. Albanija 5, 3. Belorusija 5, 4. BiH 4, 5. Rumunija 2, 6. Luksemburg 1.