laurent_blancLoren Blan: Samo sam tražio strpljenje, bili smo bolji!

 

Francuska reprezentacija je u subotu napravila ono što jako dugo nije. Pobedili su dve takmičarske utakmice za redom. Posle startnog poraza u grupi kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo 2012. godine od Belorusije, Francuska je pobedila u gostima Bosnu i Hercegovinu sa 2:0, a ove subote Rumuniju istim rezultatom.

Povezana vest:  Remi Borusije i Šalkea

Protiv Rumunije se ekipa Lorena Blana mučila sve do samog kraja. U 83. minuti je Remi postigao gol za 1:0, a zatim u zadnjim trenucima Gorkuf za 2:0.

-Čujte, fudbal se igra do 90. minute uz sudijsku nadoknadu. Jednako je postignete li gol na startu ili na kraju, bitna je pobeda – rekao je selektor Loren Blan uz malu pohvalu upućenu samom sebi.

Povezana vest:  Milinković: Predstoji nam važna utakmica, idemo na pobedu

-Lepo je kada utakmicu odluče igrači sa klupe. Satisfakcija je to za mnoge.

Oba strrelca su, naime, na teren ušla tokom nastavka.

Blan je dodao i ovo:

-Samo sam tražio od igrača da budu strpljivi i da ih ne lovi panika ne bude li pogotka duže vreme. To sam i dobio od njih. Bili smo bolji, a kako smo u prvom delu pogađali okvir gola, u drugom smo tresli mrežu. Moram priznati da smo u ovoj utakmici kreirali mnogo toga, znatno više nego u ranijim mečevima. Ovo je nova ekipa i vidim da smo sve uigraniji.

Povezana vest:  Polufinale Lige Evrope sa tri španska predstavnika