mirko_vucinicKVALIFIKACIJE ZA EURO 2012

Vučinić: Možemo da pobedimo Englesku na Vembliju

 

Kapiten fudbalske reprezentacije Crne Gore Mirko Vučinić izjavio je danas da veruje da njegova ekipa može da pobedi selekciju Engleske na Vembliju, u kvalifikacionoj utakmici za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

-Engleska je veliki favorit, ali verujemo u pobedu. To bi bilo najveće iznenađenje u Evropi. Imamo mlad, ambiciozan tim i nismo opterećeni neuspehom – rekao je Vučinić britanskim medijima.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Van Nistelroj bez SP-a odlukom selektora

Utakmica na Vembliju igra se sutra od 21 sat.

-Ovo je istorijska utakmica za našu zemlju i gledaće nas rekordan broj ljudi. Ali, ako nastavimo ovako da igramo, možemo da pobedimo. Tada bismo bili vodeći u kvalifikacionoj grupi, a Engleska će morati da se bori za svaki bod. Cela Crna Gora će poludeti ako pobedimo – dodao je Vučinić.

Povezana vest:  Priznananja FSS-a Djurdjeviću i Lalatoviću

Vučinić je u petak golom u 68. minutu doneo pobedu svom timu protiv Švajcarske. Crna Gora posle tri odigrane utakmice vodi na tabeli kvalifikacione Grupe G sa devet bodova.

-Do sada smo postigli neverovatne rezultate u grupi. Siguran sam da niko nije verovao da možemo da stignemo do utakmice na Vembliju sa maksimalnih devet bodova – rekao je fudbaler Rome.

Povezana vest:  Uskoro kamere u fudbalskim loptama?!

Vučinić je proslavio gol protiv Švajcarske tako što je skinuo šorts i stavio ga na glavu.

-Na taj način nisam potcenio Švajcarsku. Svaki igrač ima svoj stil proslavljanja gola. Ako postignem gol protiv Engleske, na isti način ću proslaviti – rekao je crnogorski reprezentativac.