milos_krasic_vs_greKVALIFIKACIJE ZA EP 2012

 

Italijani se plaši samo Krasića

 

U četvrtom kolu kvalifikacja za prvenstvo Evrope najbolji fudbaleri Italije u utorak u Đenovi dočekuju reprezentaciju Srbije rešeni da osvoje sva tri boda i poprave utisak sa prošlonedeljne utakmice u Severnoj Irskoj, koja je završena bez golova.

Uoči tog duela, levi bek „azura“ Domeniko Krišito kaže da će on i njegovi saigrači iz odbrane najvise pažnje morati da posvete Milošu Krasiću, koji je na startu sezone briljirao u dresu Juventusa.

-Na sreću, svi već znamo šta sve može Krasić. Veoma je brz i predstavlja veliku opasnost za odbranu i definitivno ćemo morati da ga udvajamo – rekao je Krišito, koji očekuje brojne duele sa srpskim reprezentativcem.

Povezana vest:  Džerard odličan na debiju za Los Anđeles

Prema njegovim rečima, malo je igrača koji su se tako brzo prilagodili uslovima igranja u inače veoma zahtevnoj Seriji A.

-Verujte da nije lako imati tako dobar start u Seriji A kakav je imao Krasić. To samo pokazuje koliko je on dobar fudbaler – rekao je Krišito.

Njegovo mišljenje dele i Krasićevi saigrači iz Juventusa, centarhalfovi Đorđo Kjelini i Leonardo Bonuči.

-Mi smo i na utakmicama i na treninzima imali prilike da vidimo šta sve može Krasić i upravo zbog toga smo sve upozorili da nijednog trenutka neće smeti da se opuste – rekao je Kjelini.

Povezana vest:  Tadić: Voleo bih Ajaks protiv Crvene zvezde u Ligi šampiona

Selektor reprezentacije Italije Ćezare Prandeli kaže da je poraz Srbije u duelu protiv Estonje najgora uvertila za sutrašnji meč.

-Bilo bi mnogo bolje da je Srbije pobedila, jer su sada tako ranjeni došli u Italiju, što umnogome komplikuje utakmicu. Koliko god to možda čudno zvučalo, više bih voleo da je Srbija u petak osvojila tri boda – rekao je Prandeli.

Šef stručnog štaba „azura“ kaže da je u Severnoj Irskoj najviše problema bilo u špicu napada, a italijanski novinari smatraju da će on sutra odustati od svog omiljenog sistema 4-3-3 i izvesti tim u formaciji 4-3-1-2, sa Antonijem Kasanom iza napadača Đampaola Pacinija i Marka Borijela.

Povezana vest:  Karte za Radnički od sutra u prodaji

Prandeli još nije odlučio da li će povređenog Danijela de la Rosija zameniti Klaudio Markizio ili Anđelo Palombo, a pretpostavlja se da bi veteran Đanluka Zambrota na desnom beku mogao da zameni Matiju Kasanija.

Umesto povređenog Đanluiđija Bufona, treću utakmicu zaredom na golu će stajati čuvar mreže Bolonje Emilijano Vivijano, koji u prethodna dva susreta nije bio savladan.

PHOTO: ataimages.rs