LiverpoolBiznismen iz Singapura u trci za kupovinu Liverpula

 

Milijarder iz Singapura Piter Lim želi da kupi engleski fudbalski klub Liverpul, a njegova ponuda biće finansijski jača od one koju je poslala američka kompanija Nju Ingland Sports Venčrs (NESV). Američka kompanija, koja je vlasnik i bejzbol ekipe Boston Red Soks, ponudila je oko 300 miliona funti (343 miliona evra).

Povezana vest:  Ančeloti: Moj odlazak iz Čelsija nije problem

Lim je ponudio da otplati dug kluba Kraljevskoj banci Škotske u iznosu od 230 miliona evra, preuzme još 70 miliona evra dugova drugim poveriocima i da investira dodatnih 45 miliona evra u budžet kluba. Kako navodi Bi-Bi-Si, za razliku od američke kompanije, biznismen iz Singapura ne bi morao da pozajmljuje novac za realizaciju svoje ponude.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Tores optimista pred meč sa Hondurasom

Iako je upravni odbor načelno prihvatio ponudu kompanije NESV, sadašnji vlasnici Livepula, američki biznismeni DŽordž Džile i Tom Hiks su nezadovoljni i traže više od 680 miliona evra.

Hiks i DŽile podneli su tužbu sudu, jer smatraju da upravni odbor nema pravo na donošnje odluka o prodaji kluba. Borba oko vlasništva kluba „poklopila“ se sa najgorim startom Liverpula u poslednjih 50 godina. Klub sa stadiona Enfild zauzima 18. mesto na tabeli engleskog prvenstva.

Povezana vest:  Mjanmar izbačen iz kvalifikacija za SP zbog navijača