fifaČung Mong-jun se neće kandidovati za predsednika Fife

 

Potpredsednik Svetske fudbalske federacije (Fifa) Čung Mong-jun rekao je danas da ne razmišlja da se kandiduje na sledećim izborima za predsednika te organizacije. Čung Mong-jung je prošle nedelje nagovestio da bi mogao da se kandiduje, ali danas je rekao da želi da pomogne naporima Južne Koreje da dobije organizaciju Svetskog prvenstva 2022. godine.

Povezana vest:  KUP SRBIJE 2013, Igraju se četvrtfinale utakmice Kupa Srbije

-Moj prvi i najvažniji cilj jeste da Južna Koreja dobije organizaciju Svetskog prvenstva 2022. godine. Ne razmišljam da se sledeće godine kandidujem za predsednika Fife – rekao je Čung, a preneli južnokorejski mediji.

Za organizaciju Svetskog prvenstva 2022. godine, pored Južne Koreje, prijavili su se Australija, Japan i Katar. Kandidature za Mundijal 2018. i 2022. godine poslali su Engleska, Rusija i SAD, a zajedno su se kandidovale Belgija i Holandija i Portugal i Španija.

Povezana vest:  JELEN SUPER LIGA, Rad od 0:2 do pobede u Novom Sadu

Odluku o domaćinima Fifa će doneti na kongresu 2. decembra.

Sep Blater (74), koji je predsednik Fife poslednjih 12 godina, potvrdio je da će se kandidovati za četvrti mandat, a za izbore u maju još se nije prijavio nijedan protivkandidat.

On je na tu funkciju ponovo izabran na izborima 2007. godine, kada nije bilo nijednog protivkandidata.

Povezana vest:  Mediji objavili Šukerove slike na grobu Anta Pavelića

-Još je rano pričati o protivnicima na izborima u maju. Da bi se zdravo vodila velika organizacija kao što je Fifa, potrebna vam je zdrava konkurencija – rekao je Blater.