ministarka_aerodromSamardžić Marković: Hitan obračun sa huliganima

 

Ministarka omladine i sporta Srbije Snežana Samardžić Marković istakla je da država mora da se odlučno obračuna sa huliganima zbog čijeg je vandalskog ponašanja prekinuta večerašnja utakmica sa fudbalskom reprezentacijom Italije u Đenovi.

-Grupa ljudi koja sebe predstavlja kao srpske navijače obrukala je ne samo sebe već i čitavu Srbiju. Slike nasilja u Đenovi obićiće čitav svet, što je velika sramota i udar na teško i mukotrpno građeni ugled srpskog sporta i Srbije“, navela je Samardžić Markovićeva u saopštenju.

Povezana vest:  Srbija ostala na 16. mestu na listi FIFA

-Zbog svega ovoga, država mora da se odlučno obračuna sa ovakvim izgrednicima i da odlučno jednom za svagda stane na put nasilju na sportskim terenima – istakla je ministarka.

Srpski huligani su nerede u Đenovi počeli da prave još pre početka duela „orlova“ sa Italijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Napali su i autobus sa reprezentativcima kako bi se obračunali sa golmanom Vladimirom Stojkovićem, nekadašnjim fudbalerom Crvene zvezde, koji je postao omražem među navijačima tog kluba posle letošnjeg dolaska u Partizan.

Povezana vest:  Levandovski: Glasao bih za Riberija

-Želim posebno da zahvalim nasim reprezentativcima, koji su nakon divljačkog napada na našeg golmana Vladimira Stojkovića i nakon nemilih scena na terenu, dali sve od sebe da se utakmica ipak odigra – kazala je ministarka.

-Večeras je nasilje dominiralo. Ipak, sigurna sam da će, na kraju, sport pobediti. Srbija je zemlja sportskih heroja, a ne vandala i huligana – dodala je Samardžić Markovićeva.

Povezana vest:  FA želi da ograniči broj stranaca u Premijer ligi