uefa_logo copyKVALIFIKACIJE ZA EURO 2012

UEFA: Prvo izvesstaj, pa sastanak Disciplinske komisije

 

Evropska fudbalska unija (UEFA) saccekache izvesstaj svog delagata sa prekinute utakmice Italija-Srbija, a sastanak Disciplinske komisije te organizacije joss ranije je zakazan za 28. oktobar.

-Joss ccekamo izvesstaj delegata sa te utamice. Sledechi sastanak Disciplinske komisije joss ranije je bio zakazan za 28. oktobar, ali to ne znacci da se neche odrzzati ranije – recceno je u odseku za odnose sa medijima UEFA.

Povezana vest:  Južni Beograd na vrhu Planetwin365 superlige

Utakmica izmedju fudbalskih reprezentacija Srbije i Italije prekinuta je posle samo ssest minuta igre zbog nereda koje su srpski navijacci pravili na stadionu „Luidji Feraris“. Raspon kazni koje za prekid utakmice je veliki, od novccanih, preko oduzimanja bodova i igranja pred praznim tribinama, do izbacivanja iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Oko 300 najvatrenijih srpskih navijacca su pre utakmice pravili nerede u centru grada. Bacali su flasse i petarde na prolaznike i prodavnice, zbog ccega su mnoge morale da budu zatvorene, a ispisivali su i grafite na Duzzdevoj palati.

Povezana vest:  Mediji: Fiorentina prodaje Mutua i Freja

Srpski navijacci su posle utakmice ispred stadiona pokussali da se sukobe sa italijanskim. Navijacci su se medjusobno gadjali flassama, a uprkos kordonu policije srpske pristalice su pokussale da se obraccunaju sa italijanskim.

Utakmica je i poccela sa nessto visse od 35 minuta zakassnjenja zato ssto su srpski huligani, kojih je u Djenovi oko 2.000, pre mecca upalili nekoliko baklji, bacali dimne borbe, ali i napali golmana „orlova“ Vladimira Stojkovicha.

Povezana vest:  Vojvodina tuži menadžere zbog "robovlasničkih" ugovora

Huligani su na tribini upalili albansku zastavu i uzvikivali: „Ubi, ubi SSiptara“.