partizan_smederevo_8_kolo_1JELEN SUPERLIGA

Goleada u Beogradu, pobeda Partizana, povratak Morerire

 

Fudbaleri Partizana pobedili su danas Smederevo sa 5:3, u prvoj utakmici osmog kola Super lige Srbije i tako se vratili na prvo mesto tabele. Osim osam golova, utakmicu je obeležio i povratak Almamija Moreire u tim crno-belih posle dva meseca, kao i nastup Vladimira Stojkovića posle incidenata u Đenovi.

Golove za Partizan postigli su Ivica Iliev u 15, Marko Šćepović u 17. i 58, Boja u 56. i Radosav Petrović u 79. minutu utakmice.

Golove za Smederevo postigli su Saša Ranković u 13. i 72, kao I Dragan Ćeran u 47. minutu meča.

Povezana vest:  Bosanac: Želimo da se nadigravamo

Moreira je povratak obeležio dvema asistencijama, ali je prvi gol na utakmici postiglo Smederevo. Džozef Kizito izgubio je loptu na polovini terena, „oklopnici“ su krenuli u kontru, a lopta je došla do Markovića, koji je sa oko 12 metara savladao Stojkovića. To kao da je naljutilo prvaka, koji je odmah zaigrao agresivnije. Moreira u 15. minutu asistirao Ilievu, koji je izbegao ofsajd-zamku i savladao golmana Smedereva Dejana Rankovića.

Samo dva minuta kasnije, Šćepović je postigao svoj prvi gol, atraktivnim šutem iz okreta sa oko 15 metara za 2:1 za domaći tim.

Povezana vest:  Barselona pobedila Leon, povratak Nejmara,ovacije za Suareza

Smederevci se nisu predavali i izjednačili su odmah na početku drugog poluvremena, kada je odbrana Partizana loše reagovala kod izvedenog kornera, tako da je Ćeran neometano savladao Stojkovića u 47. minutu. Partizan je nastavio da napada, a u 56. minutu Šćepović je asistirao Pjeru Boji, koji je ušao u igru nedugo pre toga, a ovaj je zaobišao golmana i vratio prednost svom timu.

Samo dva minuta kasnije, Šćepović je postigao svoj drugi gol, na asistenciju Moreire. Napadač je kad je primio loptu pobegao dvojici svojih čuvara i ušao u šesnaesterac za 4:2.

Povezana vest:  Ranijeri: Lester je dao nadu svima koji vole fudbal

Smederevo je smanjilo prednost još jednom kontrom. Nenad Marinković prošao je po desnoj strani i dodao Rankoviću, a ovaj je smestio loptu u mrežu.

Konačnih 5:3 postavio je Petrović posle gužve u šesnaestercu Smedereva, kada je njegov slab šut prošao ispod ruke Rankovića.

Na tribinama je bio istaknut transparent podrške golmanu Stojkoviću, a navijači su mu sve vreme skandirali.

PHOTO: ataimages.rs