pele-world-cupPele: Maradona ne može biti primer deci

 

Dugogodišnji verbalni rat Pelea i Dijega Maradone nastavljen je novom rundom. Tačnije, legendarni brazilski fudbaler nije, pred novinarima u Sao Paulu, propustio priliku da „okrzne“ argentinskog velikana lopte…

Pele, koji će sledeće subote napuniti 70. godina života, smatra se najboljim fudbalerom svih vremena. Problem nastaje kada se isti epitet stavi pred Maradonino (50) ime, čemu su mnogi skloni.

Povezana vest:  Pobede Torina i Kjeva

Premda ne osporava Maradoninu genijalnost, Pele ga ne smatra istinskom legendom zbog načina života koji je Argentinac vodio, a koji je bio protkan problemima s drogom, čega se ponovno dotaknuo:

-Maradona nikako ne može da bude dobar uzor deci. Bog mu je dao dar igranja fudbala, i bio je velik igrač, ali i negativan primer.

Povezana vest:  Barselona pobedila Real u ključnom meču

Pelea čudi to kako je moguće da Maradona ima poslovnih ponuda:

-Sa svim što mu se u životu događalo čudi da postoje ljudi koji mu žele ponuditi saradnju. Da su malo više svesni sebe tako nešto ne bi radili, ali mislim da će se to prestati događati ne promeni li se on sam.

Poslednji puta kada se Pele oglasio o Maradoni i njegovom ponašanju, a znao je i reći da je Argentincima teško pronaći nekoga ko bi se merio s njime budući da ni među sobom ne mogu odlučiti ko je njihov najbolji igrač svih vremena, Argentinac je uzvratio:

Povezana vest:  Mančester junajted i Ajaks u finalu Lige Evropa

-Koga briga što Pele govori? Taj pripada u muzej.

Ukoliko se sada bude oglasio vrlo je verovatno da će komentar biti sličan.