sinisa_mihajlovic_1Posebne mere za Mihajlovića u Đenovi

 

Trener fudbalskog kluba Fiorentina Siniša Mihajlović i njegov tim koji sutra igra protiv Sampdorije u Đenovi, imaće posebne mere obezbeđenja, odlučila je danas policija tog grada na vanrednom sastanku.

Uprava Fiorentine obavestila je policiju Đenove da u tom timu ima više srpskih igrača, pored trenera Mihajlovića, koji je u utorak prisustvovao utakmici Srbija-Italija na stadionu „Luiđi Feraris“, preneo je sajt lista Sekolo XIX iz Đenove.

Povezana vest:  Uhapšena 22 navijača Fejenorda u Rimu

Zbog toga je, dodaje se, određena posebna mera bezbednosti i na terenu: iza klupe Fiorentine biće raspoređen „živi štit“ koji će činiti uglavnom službenici stadiona.

List navodi i da, prema navodima policije, „ultra“ navijači Đenove ipak nemaju nameru da se svete za događaje od utorka.

Uoči meča Fiorentina-Sampdorija, Mihajlović je izjavio da je „razočaran“ zbog nereda koje su u Đenovi izazvali srpski navijači, a koji nemaju nikakve veze s fudbalom.

Povezana vest:  Ferguson: Želeo sam da Gvardiola bude moje naslednik

„Moja osećanja idu od gorčine do razočaranosti. Otišao sam u Đenovu s željom da gledam svoju reprezentaciju kako igra, a video sam nasilje i mnogo straha. To su stvari koje nemaju veze s fudbalom i zbog nekoliko pseudo navijača moja reprezentacija nije mogla da igra“, rekao je on.

Mihajlović je rekao i da, ukoliko mu navijači budu zviždali, to neće biti zbog incidenata u Đenovi, već zbog „straha od protivnika“.

Povezana vest:  FRANCUSKA LIGA, Bordo - Okser 1:2

„Ako mi budu zviždali, to me neće zanimati… (Adem) Ljajić neće trpeti zbog eventualnih zvižduka. Ko dolazi s tih prostora (Balkan) kao ja, može da se plaši bombi, a ne zvižduka“, kazao je Mihajlović.