sinisa_mihajlovic_1Mihajlović nije zabrinut pred gostovanje u Đenovi

 

Trener Fjorentine Siniša Mihajlović izjavio je da je ogorčen dešavanjima uoči i za vreme utakmice Italija – Srbija u Đenovi, ali je istakao da nije zabrinut pred sutrašnje gostovanje svog tima u tom gradu, u okviru 7. kola italijanske Serije A protiv Sampdorije.

-U utorak je viđeno mnogo nasilja i haosa na stadionu, zbog čega sam ogorčen i razočaran. Međutim, ne brinu me moguće reakcije navijača na susretu sa Sampdorijom zbog nereda koje su napravili huligani iz moje zemlje – rekao je srpski stručnjak.

Povezana vest:  Junajted slavio na Enfildu

Mihajlović je istakao da ono što se dešavalo u Đenovi pre četiri dana ničemu ne vodi.

-Nasilju nije mesto u sportu. Ta utakmica se iščekivala sa velikim interesovanjem, ali se dogodilo da huligani sve upropaste i osramote Srbiju. Nadao sam se da će Srbija da pobedi Italiju, ali je umesto toga ostavila loš utisak zahvaljujući nasilnicima – istakao je nekadašnji državni reprezentativac.

Povezana vest:  KVALIFIJACIJE ZA EP 2016, Albanski navijači međusobno se potukli u Elbasanu

Mihajlović je odbacio mogućnost da bi prvotimac Fjorentine, talentovani Adem Ljajić, mogao da ima probleme na sutrašnjem meču protiv Sampdorije.

-Ne verujem. Možda će biti zvižduka, ali to me uopšte ne brine, kao što ne treba da brine ni Ljajića. Uostalom, niko iz moje zemlje se ne plaši zvižduka, može samo da se plaši bombi – poručio je Mihajlović, aludirajući na bombardovanje Srbije od strane NATO 1999. godine.

Povezana vest:  Gvardiola: Doneo sam odluku

Mihajlović, koji je u to vreme bio prvotimac Lacija, izrazio je protest zbog bombardovanja Srbije tako što je uoči utakmice u Udinama 2. maja 1999. nosio majicu sa natpisom „meta“.

Utakmica između reprezentacija Italije i Srbije 12. oktobra u Đenovi, u okviru kvalifikacija za prvenstvo Evrope, prekinuta je zbog nereda koje su izazvali huligani iz Srbije.