Wayne_Rooney_Manchester_United_West_hamRuni u januaru odlazi iz Mančester Junajteda

 

Engleski tabloid Miror u svom nedeljnom izdanju tvrdi kako su odnosi između Aleksa Fergusona i Vejna Runija toliko narušeni da će najveća zvezda Mančester Junajteda u januaru sigurno napustiti klub.

Miror navodi kako škotski menadžer sa svojim najboljim fudbalerom praktično uopšte nije razgovarao nakon što se ovaj vratio sa dužnosti u engleskoj reprezentaciji.

Runi je, podsetimo, nakon što je igrao za Englesku protiv Crne Gore (0-0) u kvalifikacijama za Euro 2012, tvrdio kako ove sezone uopšte nije imao problema sa povredom članka kao što je pričao Ferguson. Na taj način je optužio škotskog stručnjaka da je lagao kad je govorio o razlozima zašto Runi nije igrao protiv Valensije u Ligi šampiona i Sandrlenda u Premijerligi.

Povezana vest:  Antić: Vidić će biti spreman za Svetsko prvenstvo

Pravi razlog Runijevog izostanka verovatno je bio Fergusonov bes nakon što je na videlo izašao podatak da je napadač varao suprugu sa prostitutkom.

Runijev ugovor sa Junajtedom ističe sledećeg leta i za sada ga nije produžio, a budući da je neslaganje sa Fergusonom sve veće, sigurno je da će crveni đavoli u januaru pokušati da prodaju svoju zvezdu i tako barem nešto zarade. Miror tvrdi da u redu za engleskim reprezentativcem stoje španski velikani Real Madrid i Barselona, ali u trku bi mogli da se uključe i domaći bogataši Čelzija i Mančester Siti.

Povezana vest:  Sampdorija bolja od Đenove u gradskom derbiju

-Između Fergusona i Runija je uvek postojalo poštovanje, ali ono je nestalo u poslednja dva meseca i jasno je da animozitet između njih nikad neće proći – kazao je Miroru izvor iz svlačionice sa Old Traforda.