Samuel_Eto_InterEto’o ućutkao rasiste u Kaljariju

 

Fudbaleri Intera izjednačili su se s gradskim rivalom Milanom na čelu italijanske prvenstvene tabele, barem dok svoju utakmicu večeras u Bariju ne odigra Lacio koji se opet može vratiti na vrh.

Aktuelni italijanski i evropski prvak slavio je u 7. kolu Serije A u gostima kod Kaljarija s 1-0.

Utakmica na Sardiniji prekinuta je nakon samo tri minuta zbog rasističkih ispada domaćih navijača. Sudija Paolo Taljavento nije želeo da dozvoli primitivne uzvike na račun Interovog kamerunskog napadača Samuela Eto’oa i zaustavio je dvoboj te pozvao kapitene obe ekipe na centar terena, a potom od službenog spikera zatražio da upozori domaće pristalice da će utakmica biti trajno prekinuta ukoliko nastave da se ponašaju u dotadašnjem stilu.

Povezana vest:  Prosinečki: Ne zanima me Naftan, mi se pitamo

Pauza je trajala tri minute, a u nastavku je Eto’o na najbolji mogući način ućutkao domaće rasiste. U 39. je minuti primio loptu na vrhu šesnaesterca, fintom izbacio Davida Astorija i levicom spremio loptu u mrežu. Šesti mu je to prvenstveni pogodak ove sezone, a ukupno 12. u svim zvaničnim utakmicama.

U nastavku je Kaljari imao nekoliko dobrih prilika, najbolju u 76. minuti kada se lopta od Kristijana Kivua odbila u prečku, ali rezultat se do kraja nije menjao.

Povezana vest:  Di Santo napustio Verder

 

Kasnije:

 

Breša – Udineze

Katanja – Napoli

Ćezena – Parma

Juventus – Leće

Palermo – Bolonja

Sampdoria – Fjorentina

Bari – Lacio

 

Tabela: 1. Milan 14, 2. Inter 14, 3. Lacio 13 (-1), 4. Napoli 11 (-1), 5. Kijevo 10…