Stojković došao u Vigan

 

vladimir_stojkovic_rep_fudGolman fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Stojković priključio se danas engleskom Viganu gde će do kraja sezone igrati na pozajmici iz lisabonskog Sportinga.

-Svi znaju kakvog je kvaliteta engleska Premijer liga. Dolazak u Vigan zato je fantastična prilika za mene – kazao je 26-godišnji Stojković.

Stojković bi za Vigan trebalo da debituje već u subotu protiv Aston Vile. Prvi golman tima Kris Kirkland neće igrati zbog povrede, dok je drugi izbor Ričard Kingson otišao na Kup afričkih nacija sa reprezentacijom Gane.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, UEFA ne sumnja u bezbednost u Lavovu

Srpski golman je, ipak, svestan da mu mesto među stativama Vigana neće biti zagarantovano po povratku Kirklanda i Kingsona.

-Znam da će biti vrlo teško, jer poznajem kvalitet ostalih golmana u ekipi. Ipak, svaki profesionalac trenira kako bi došao do prvog tima i radujem se tom izazovu, borbi za mestom na golu – istakao je Stojković, nekadašnji golman Crvene zvezde.

Povezana vest:  Švajcarskom selektoru dva meča pauze zbog nepristojnosti

Srpski fudbal Stojković je napustio 2006. godine, a u naredne tri i po sezone promenio je četiri kluba: Nant, Viteze, Sporting i Hetafe. Bio je i na probi u Evertonu jula 2008.

Problemi na klupskom nivou, međutim, nisu Stojkoviću oduzeli poziciju prvog golmana reprezentacije Srbije sa kojom bi na leto trebalo da nastupi na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Povezana vest:  Murinjo: Ja nemam napadača, a Falkao nema tim

Trener Vigana Roberto Martines ocenio je da će dolazak Stojkovića značajno pojačati konkurenciju za mesto prvog golmana.

-Vladimir je veoma iskusan golman, prvi izbor u svojoj zemlji. To pokazuje da se radi o profesionalcu, govori o njegovim igračkim sposobnostima, ali i njegovom karakteru i odlučnošću da uspe. A to je ono što nam treba na terenu – naglasio je Martines.