Wayne_Rooney_Manchester_United_West_hamValdano: Runi možda ne bi imao mesto u timu Reala

 

Generalni direktor Real Madrida Horhe Valdano rekao je danas da je napadač Mančester junajteda Vejn Runi odličan igrač, ali da možda za njega ne bi bilo mesta u prvom timu „kraljevskog“ kluba.

Mediji su prethodnih dana spekulisali da bi Runi mogao da napusti Mančester junajted zbog nesuglasica sa trenerom Aleksom Fergusonom, koji je rekao da 24-godišnji napadač nije u timu zbog povrede članka, što je Runi demantovao.

Povezana vest:  Montela: Ljajić može da postane odličan fudbaler

Runijev ugovor ističe za 18 meseci, a mediji navode da klub želi da ga proda pošto je u sukobu sa trenerom.

-Volim fudbalere kao što su (Fernando) Ljorente i Runi. Ali, pitanje je, ako Runi dođe u Real, ko će ispasti iz prvog tima? Imamo sjajan napad sa (Kristijanom) Ronaldom i (Gonzalom) Iguainom, a došli su i (Mesut) Ezil i (Anhel) Di Marija da upotpune tim – rekao je Valdano.

Povezana vest:  Vučić: Fudbalski klubovi moraju biti privatizovani

Kao moguće rešenje mediji navode razmenu igrača, kojom bi napadač Reala Karim Benzema otišao u Mančester junajted, ali Valdano je rekao da klub na Francuza ozbiljno računa u budućnosti.

-U klubu ima mnogo mladih igrača koji moraju da se dokažu – na primer Benzema. Možda je on rešenje za narednih 10 godina – rekao je Valdano.

Povezana vest:  Rad izgubio od moskovskog Dinama

Real je prethodnih godina pokušavao da dovede Runija, a mediji navode da je predsednik kluba Florentino Peres „opsednut“ Runijem i da po svaku cenu želi da ga dovede na Santjago Bernabeu.

Uprava Mančester junajteda je u jučerašnjem saopštenju demantovala da će pustiti Runija u januarskom prelaznom roku i navela da su medijski navodi o odlasku napadača „čiste gluposti i besmislice“.