FUDBALSKA-LOPTAInicijativa mladih pozvala Vladu da kazni huligane

 

Nevladina organizacija Inicijativa mladih za ljudska prava pozvala je danas državne institucije da učine sve da se odgovorni za nedavno nasilje u Beogradu i Đenovi kazne i da se zabrane navijačke, profašističke i ektremističke organizacije.

-Pozivamo sve relevantne institucije da sveobuhvatnom akcijom promovišu vrednosti tolerancije, nenasilja i postovanja razlicitosti – rekla je Katarina Tadić tokom akcije „Zabranjujem!“ koju su ispred Palate „Albanija“ u Beogradu organizovale Inicijativa mladih za ljudska prava i Pokret Moja inicijativa.

Povezana vest:  Drulović: Igrači su od sutra na zasluženom odmoru

Akcija održana u okviru obelezavanja Svetskog dana mladih za demokratiju okupila je više od 150 mladih ljudi iz cele Srbije, saopštila je Inicijativa. Tokom akcije mladi iz Beograda, Preševa, Novog Sada, Vranja, Bujanovca i Niša iskazali su svoj stav o nedavnim sukobima huligana i policije i poručili državi na koji način bi trebalo rešiti ovaj problem.

Povezana vest:  Danko Lazović najmanje dve nedelje van terena

Njihove izjave biće deo filma Svetskog pokreta mladih za demokratiju, u kojem će biti prikazano kako je širom sveta obeležen Svetski dan mladih za demokratiju.

-Kod nas vladaju manjinske ekstremisticke grupe koje utiču na svest ljudi, i krajnje je vreme da se zabrane, i da se zabrana ne svede samo na priču o tome koja traje godinama – rekao je student iz Niša Rade Miković, navodi se u saopštenju.

Povezana vest:  Roben: Vreme je za pobedu u finalu

Svetski pokret mladih za demokratiju (World Youth Movement for Democracy), čija je Inicijativa članica, vec sedam godina obeležava 18. oktobar kao Svetski dan mladih za demokratiju.