FSS_logoZavršena poseta delegacije FS Srbije sedištu UEFA

 

Delegacija Fudbalskog saveza Srbije predvođena predsednikom Tomislavom Karadžićem, a u kojoj su bili i potpredsednik Ivan Ćurković i generalni sekretar Zoran Laković, prisustvovala je juče svečanosti otvaranja nove administrativne kuće UEFA „La Klerijer“. Ovo moderno i lepo zdanje nalazi se u blizini evropske „kuće fudbala“ u Nionu, a čelnici UEFA iskoristili su priliku da iz tog razloga okupe čelnike 53 evropska nacionalna saveza.

Povezana vest:  Prade: Gomez je preskup za nas

Naravno, delegacija FS Srbije boravak u sedištu UEFA iskoristila je i za obavljanje niza razgovora na značajnim instancama, a na temu prekinute utakmice Italija – Srbija 12. oktobra u Đenovi u okviru Grupe C kvalifikacija za Prvenstvo Evrope 2012. Podsetimo, do ponedeljka, 25. oktobra, FS Srbije će u UEFA dostaviti sopstveni izveštaj o događanjima iz Đenove, potkrpljen kompletnom dokumentacijom o urađenom na organizacionom planu za taj meč, dok će sednica Kontrolne i disciplinske komisije UEFA biti održana u petak, 29. oktobra (dan kasnije od ranije najavljenog datuma).

Povezana vest:  Trezege: Juventus može da osvoji Skudeto

Epilozi obavljenih razgovora i konsultacija svakako spadaju u domen poslovne tajne i poštovanja pregovaračke kulture. FS Srbije veruje da u tom cilju ima potpuno razumevanje medija i javnosti, jer o osnovnim zaključcima svakako ne može biti javno razmatrano.

U svakom slučaju, zajednička ocena članova delegacije našeg Saveza je da je poseta Nionu bila vrlo korisna, uspostavljeni dijalozi veoma konstruktivni i izražava se uverenje u pozitivne rezultate preuzete inicijative. U ovom trenutku, prioritet je stvaranje kvalitetnog, detaljno sastavljenog i jasno definisanog izveštaja o svemu što je viđeno u Đenovi, što će predstavljati, ubeđeni smo, jake argumente koji će se naći pred članovima Kontrolne i disciplinske komisije UEFA.

Povezana vest:  Pirlo van terena do januara