rafael_benitezBenites kritikovao bivše vlasnike Liverpula

 

Bivši trener Liverpula Rafael Benites oštro je danas kritikovao doskorašnje vlasnike tog fudbalskog kluba i aktuelnog direktora Kristijana Pursloa.

-Samo mi je žao navijača – rekao je Benites, sadašnji trener Intera kada je na konferenciji za novinare pred utakmicu sa Totenhemom u Ligi šampiona zamoljen da prokomentariše stanje u Liverpulu, klubu koji je napustio na kraju prošle sezone.

Povezana vest:  Žigić u Lidsu postigao četiri gola za Birmingem

Liverpul, koji je pre ove sezone šest godina bio pod vođstvom Benitesa, sada preživljava jedan od najgorih perioda u istoriji kluba i trenutno je na pretposlednjem mestu na tabeli engleske Premijer lige.

Navijači se nadaju da će probleme rešiti prošlonedeljna promena vlasnika u kojoj je Liverpul kupila američka kompanija Nju Inglend Sports Venčrs za 300 miliona funti. Prethodni vlasnici bili su američki biznismeni Tom Hiks i Džordž Džilet.

Povezana vest:  Advokat: Zaslužili smo više

Prošlog vikenda Benites je uživo gledao poraz svog bivšeg kluba od gradskog rivala Evertona, posle kojeg je Liverpul pao na pretposlednje mesto na tabeli.

-Video sam raspoloženje navijača posle poraza… Prošle sezone tadašnji vlasnici kluba imenovali su novog direktora i nakon toga sve se promenilo, videli ste kako – naveo je Benites, aludirajući na dolazak Pursloa na funkciju.

Povezana vest:  Vignjević: Pobeda za samopuzdanje

Benites je bio trener Liverpula od 2004. godine do letos, a sa „crvenima“ je 2005. osvojio titulu prvaka Evrope.