sep_blaterFIFA suspendovala dvojicu članova Izvršnog odbora

 

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) suspendovala je dvojicu članova Izvršnog odbora te organizacije zbog sumnji da su nameravali da prime mito u zamenu za glas podrške prilikom odluke o organizatorima prvenstva sveta 2022. godine.

Nigerijac Amos Adamu i Rejnaldo Temari sa Tahitija suspendovani su na mesec dana, a istražni organi FIFA će u tom periodu utvrditi istinitost optužbi da su tražili novac za svoj glas.

Povezana vest:  Marko Petković čuvar bokova OFK Beograda

-Ovo je tužan dan za fudbal. FIFA će uraditi sve kako bi povratila ugled i dostojanstvo – izjavio je predsednik svetske kuće fudbala Sep Blater.

Aferu o namerama dvojice članova Izvršnog odbora FIFA pokrenuo je britanski list „Sandej Tajmsa“, tvrdnjama da su Adamu i Temari tražili 800.000, odnosno 2,3 miliona dolara kako bi podržali kandidaturu SAD za domaćina šampiona sveta 2022. godine.

Povezana vest:  Andrija Kaluđerović ostaje u Crvenoj zvezdi!?

Novinari „Sandej Tajmsa“ prošle nedelje su pozvali funkcionere FIFA, predstavili se kao lobisti konzorcijuma američkih kompanija koje lobiraju za kandidaturu SAD i snimili kako garantuju da će glasati ukoliko dobiju novac.