Vijera potpisao za Siti
engleska_logoFrancuski fudbaler Patrik Vijera napustio je danas milanski Inter i potpisao šestomesečni ugovor sa Mančester Sitijem kako bi pokučao da se izbori za mesto na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.
Siti je zadržao mogućnost da po završetku sezone produži ugovor sa 33-godišnjim Vijerom, nekadašnjim kapitenom Arsenala.
-Patrik je vezista svetske klase, jedan od najvećih u njegovoj generaciji. Osvojio je skoro sve što je mogao, ima pobednički mentalitet i sigurno će se dobro uklopiti u naš tim – rekao je trener Sitija Roberto Mančini, koji je u Mančester došao prošlog meseca.
Prethodno je predvodio upravo Inter, pa je sa Vijerom osvojio tri titule prvaka Italije.
-Poznajemo se, a bitno je da on poznaje i engleski fudbal. Brzo će se prilagoditi – podsetio je Mančini da je Vijera devet sezona proveo u Arsenalu i učestvovao u osvajanju titule prvaka Engleske 2004. godine kada je londonski tim do odličja stigao bez poraza.
Kasnije je potpisao za Juventus u kome se zadržao samo godinu dana, da bi karijeru nastavio u Interu.
Utakmice u Sitiju trebalo bi da mu pomognu da se vrati u tim reprezentacije Francuske sa kojom je 1998. godine osvojio titulu prvaka sveta, a 2000. i šampionsku krunu u Evropi.
Siti će pokučati da se plasira među četiri najbolja tima Engleske i izbori za učešće u Ligi šampiona naredne sezone. Trenutno je na petom mestu Premijer lige.
Povezana vest:  Pekerman i Bijelsa kandidati za selektora Japana