zajednicka139. DERBI

Večiti rivali: Neka fudbal bude u centru pažnje

 

Treneri fudbalera Crvene zvezde i Partizana i igrači obe ekipe rekli su danas da se nadaju da će na predstojećem 139. „večitom“ derbiju u centru pažnje biti kvalitet igre i rezultat, a ne stvari koje, kako su ocenili, nemaju veze sa sportom.

kristic-Uvek se radujem ovakvom događaju, koji je praznik za celu Srbiju. Nadam se da ćemo u viteškoj borbi doći do rezultata. Neka pobedi bolji – rekao je trener Crvene zvezde Aleksandar Kristić na zajedničkoj konferenciji za novinare u beogradskom hotelu Hajat.

Zbog bezbednosnih razloga derbi će se igrati od 13 sati na stadionu Crvene zvezde, a prodaju je pušteno oko 30.000 ulaznica, što je za oko 20 odsto manje od ukupnog kapaciteta stadiona.

-Očekujem vitešku borbu i mogu da obećam da ćemo učiniti sve da pokažemo zašto je derbi svetkovina srpskog fudbala. Ući ćemo borbeno i motivisano, ali sa pozitivnom energijom. Želimo da posle utakmice pričamo o rezultatu i kvalitetu igre – kazao je trener Partizana Aleksandar Stanojević.

Povezana vest:  Venger: Čekali smo devet godina, zaslužili smo da slavimo

Trener crveno-belih objasnio je da njegovi igrači poslednjih nekoliko dana nisu davali izjave kako bi se smirile tenzije pred derbi.

-Nismo davali izjave, hteli smo da zaštitimo i igrače i instituciju derbija. Ponekad se neke izjave pogrešno protumače i nismo želeli da dodatno potpaljujemo atmosferu – naveo je Kristić.

On je dodao da je igračima skrenuo pažnju da se na terenu ponašaju sportski.

stanojevic-Preuzeću odgovornost za ponašanje svoje ekipe. Do sada smo bili disciplinovani, ne vidim zašto to ne bi bio slučaj i sutra – kazao je Kristić.

On je rekao da su igrači fizički spremni, osim Slavoljuba Đorđevića koji dobio temperaturu.

Njegov kolega Stanojević istakao je da su svi fudbaleri Partizana želeli da se derbi odigra, iako je bilo zahteva da se on odloži ili da bude održan bez publike.

Povezana vest:  Žoze Murinjo: Hoću Švajnštajgera, Ozila i Kediru

-Svi su želeli da se derbi igra. Ta utakmica nam je važnija i od mečeva u Ligi šampiona. Kao i uvek, može da bude varnica na terenu, ali neću dozvoliti da nam se ponovi situacija iz Novog Sada – rekao je Stanojević, misleći na meč protiv Vojvodine, u kojem su dvojica fudbalera Partizana dobila crvene kartone.

Stanojević je rekao i da je golman Partizana Vladimir Stojković spreman za duel protiv bivšeg kluba.

-On je sto odsto spreman u svakom smislu. Razgovarao sam sa njim o situaciji, on ne vidi nijedan razlog da ne brani u svim narednim utakmicama. Stojković samo radi svoj posao najbolje što ume – istakao je Stanojević koji je dodao da su svi igrači spremni za meč.

Stojković je 12. oktobra, uoči utakmice Italija-Srbija u Đenovi, bio meta napada grupe navijača Crvene zvezde, koji mu zameraju prelazak u tabor „večitog“ rivala.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Policija u Sao Paulu zabrinuta zbog protesta građana

Zamenik kapitena Partizana Saša Ilić da se ne seća koliko je derbija odigrao do sada, ali da želi da popravi negativan skor u duelu protiv crveno-belih.

-Kao i uvek, ići ćemo na pobedu u derbiju. Ipak, s obzirom da Zvezda ima tri boda prednosti i igra na svom terenu i nerešen rezultat ne bio tako loš – kazao je Ilić.

Pošto je u poslednje tri sezone Partizan imao više uspeha u „večitim“ derbijima, napadač Crvene zvezde Ognjen Koroman rekao je da se nada da će prekinuti seriju gradskog rivala.

-Pošto smo mi domaćini, ne bih bio zadovoljan remijem. Posle nekoliko neuspešnih derbija, red je, valjda, da i mi pobedimo – zaključio je Koroman.

Prvoplasirana Crvena zvezda ima tri boda više od Partizana.

PHOTO: ataimages..rs

zajednicka_sto_kzn