Marakana139. DERBI

Povećano prisustvo policije na beogradskim ulicama

 

Jake policijske snage raspoređene su danas u širem centru Beograda, a posebno u delu grada i ulicama u blizini stadiona fudbalskog kluba Crvena zvezda. Oko stadiona Marakana raspoređeni su pripadnici Žandarmerije i policije u punoj opremi za razbijanje demonstracija, kao i policajci na konjima.

Prema najavama nadležnih, u zoni oko stadiona i u centru Beograda biće raspoređeno oko 5.000 policajaca. Na ulicama Beograda nema organizovanih navijačkih grupa. Iz Policijske uprave za Beograd ranije su najavili da će veliki broj policijskih službenika snimati ponašanje posetilaca na stadionu, kako bi se u slučaju incedenata i nereda znalo ko su bili predvodnici. Najavljeno je i da će ulice u okolini stadiona Crvene zvezde biti zatvorene za saobraćaj.

Povezana vest:  Zoran Njeguš: Disciplinom do rezultata

Biće pojačan pretres na ulazu u stadion, postavljeni su detektori za metal, a utakmicu će obezbeđivati veći broj redara i policajaca, najavljeno je iz fudbalskog kluba Crvena zvezda.

Skupština Srbije sinoć je usvojila izmene i dopune Zakona o krivičnom postupku kojima je sa osam na 30 dana produžen pritvor za krivična dela sa elementima nasilja, za koja je predviđena kazna duža od pet godina zatvora. Izmene su stupile danas na snagu.

Povezana vest:  Partizan otvara porodičnu tribinu

Utakmica između Crvene zvezde i Partizana, koja počinje u 13 sati, označena je kao događaj visokog rizika.