vejn_runi_man_junRuni postao najbolje plaćeni fudbaler sveta

 

Vejn Runi zarađivaće 250.000 funti sedmično prema novom ugovoru koji je sklopio s Mančester Junajtedom u petak, pišu engleski mediji.

Nakon što je pre tri dana potvrdio da napušta Old Traford, 24-godišnji napadač je u petak produžio ugovor s “crvenim đavolima“ do juna 2015. godine.

Sun i Daily Mail izvještavaju da će Runi prema novom ugovoru zarađivati 250.000 funti sedmično, te da je njegov ugovor, uključujući premije i marketinške bonuse, vridan ukupno 65 miliona funti za pet godina!

Povezana vest:  Real, Milan, Inter i Juve žele Tadića

Runi je, tako, postao najbolje plaćeni fudbaler na svetu, sa više od 30.000 funti boljom sedmičnom zaradom od bivšeg saigrača u Mančester Junajtedu, a danas vedete madridskog Reala, Portugalca Kristijana Ronalda.

Daily Star izvještava da Runey nije pristao na novi ugovor zbog znatno bolje plate, već zbog obećanja američkih vlasnika kluba, porodice Glazer, da će menadžeru ekipe Ser Aleksu Fergusonu osigurati 60 miliona funti za pojačanja, u razdoblju od sada do početka sledeće sezone. Prevedeno, u zimskom i letnjem prelaznom roku.

Povezana vest:  Mladen Krstajić: Utakmica pokazala šta i kako ubuduće