Leighton Baines celebrates with Phil Jagielka after scoring Everton's first goalTotenhemu samo bod protiv Evertona

 

Fudbaleri domaćeg Totenhema i Evertona odigrali su na White Hart Laneu 1-1 u dvoboju 9. kola engleskog fudbalskog prvenstva.

Može se reći da je remi pravedan ishod, iako je Totenhem u drugom poluvremenu bio bolja ekipa. Gosti su poveli u 17. minuti, kada je Lejton Baines sjajno pogodio levom nogom iz slobodnog udarca, u sam gornji levi ugao Gomezovog gola. Domaćin je izjednačio samo tri minute kasnije nakon velike greške Tima Hauarda, koji je ispustio loptu u duelu s Peterom Kraučom, a Rafael van der Vart je postigao verovatno najlakši gol u karijeri. S pola metra je loptu samo zakucao u praznu mrežu.

Povezana vest:  Real i Milan u pregovorima oko Kake

Holanđaninu je to bio četvrti pogodak ove sezone u Premiershipu, a sva četiri je zabio na White Hart Laneu.

Spursi su u ovom dvoboju propustili da upišu treću uzastopnu pobedu u prvenstvu. Totenhem je treći na tabeli sa 15 bodova, a ispred njega su Čelzi s 19 i Mančester Siti sa 17, ali, dakako, i s utakmicom manje.

Everton je, pak, nastavio dobru seriju, te je, nakon vrlo lošeg starta u sezonu, ostao neporažen već četvrtu utakmicu zaredom. U te četiri utakmice je ekipa iz Liverpula osvojila 8 od mogućih 12 bodova, a na tabeli je deveta s 10 bodova.

Povezana vest:  Rezultati prijateljskih utakmica