stojkovic_kaludjerovicJELEN SUPER LIGA

Partizanu večiti derbi, Javor došao do prve pobede

 

Fudbaleri Partizana vratili su se danas na čelo tabele Superlige, pošto su u 139. „večitom“ derbiju pobedili Crvenu zvezdu sa 1:0, a deveto kolo obeležio je i prvi prvenstveni trijumf Javora, koji je u Ivanjici savladao Čukarički sa 2:0.

Jedini pogodak na „večitom“ derbiju postigao je Almami Moreira u šestom minutu.

Najbolju priliku za izjednačenje Zvezda je imala u 12. minutu kada je Kadu pogodio stativu, a rezervista Partizana Pjer Boja je sredinom drugog poluvremena pogodio prečku.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Olimpik u Moskvi izborio mesto među 16 najboljih

Ekipa Javora je tek u drugom poluvremenu slomila otpor Čukaričkog, još jednog tima bez pobede u dosadašnjem toku Superlige. Prvi gol za domaćina dao je štoper Zoran Rendulić u 56. minutu, a konačan rezultat postavio je Marko Momčilović u 69. minutu.

Na peto mesto na tabeli vratila se ekipa Sloboda Sevojno, koja je u gostima pobedila Jagodinu sa 1:0. Jedini pogodak na utakmici dao je Nemanja Arsenijević u 64. minutu.

Povezana vest:  Pobede Novog Pazara i Voždovca

Do druge prvenstvene pobede došao je BSK iz Borče, koji je na Karaburmi, takođe sa 1:0, bio bolji od Metalca iz Gornjeg Milanovca.

Pobedu Borčanima doneo je Dejan Babić golom u 14. minutu.

Fudbaleri Hajduka iz Kule osvojili su svoj treći bod u prvenstvu, pošto su u gostima kod Smedereva odigrali 1:1. Nenad Marinković je iz penala u 48. minutu doneo vođstvo domaćinu, a konačan rezultat postavio je Nikola Komazec u 75. minutu.

Povezana vest:  Evra: Ferguson će nas sve prodati ako ne osvojimo titulu

Ekipe Borca i Inđije u Čačku su odigrale bez pogodaka.

Sutra se igraju poslednje dve utakmice devetog kola Superlige, a sastaju se Spartak-Rad i Vojvodina-OFK Beograd.

PHOTO: ataimages.rs