Andrew Carroll celebrates with Fabricio Coloccini and Kevin Nolan after scoring the second for Newcastle UnitedNjukasl preokrenuo rezultat i pobedio Vest Hem

 

Sva su tri boda sa Upton Parka uzeli Njukaslovi fudbaleri nadoknadivši rezultatski manjak u 2-1 pobedi protiv trenutno poslednje ekipe engleskog Premiershipa, Vest Hema, u subotnjoj utakmici 9. prvenstvenog kola.

Domaćina, koji je na koti od jedne pobjede, tri remija i pet poraza, do prednosti je u dvanaestoj minuti susreta doveo Karlton Kol udarcem iz blizine. Prethodila je golu lepa duga lopta Marka Noblea koju je do strelca prosledio Frederik Pikuijone.

Povezana vest:  Partizan pred kraj utakmice došao do boda protiv Napretka

Već u 23. je bilo 1-1 nakon što je izjednačio Kevin Nolan, da bi u 69. pobedu „svrakama“ doneo Andrju Karol, svojim petim prvenstvenim golom sezone. Barem je to malo dobrih vesti za engleskog U21 reprezentativca koji se poslednjih dana povlačio po medijima, ali ne i po sportskim stranama. Podsetimo, u manje od prethodne dve sedmice bivša ga je devojka, 18-godišnja Lori Henderson, optužila za fizički napad, a potom mu je automobil zapaljen i to pred kućom strelca prvog Njucaselovog gola u subotu, Nolana.

Povezana vest:  Trio iz Italije u trci za Krasićem

„Svrake“ su se pobedom popele na deveto mesto tabele, dok su „čekićari“ i dalje prikovani na njenom dnu.