murnjo_konferencijaŽoze Murinjo: Veliki treneri i igrači sebi ne dopuštaju euforiju

 

Sve bolja igra Real Madrida iz utakmice u utakmicu, začinjena subotnjom pobedom sa 6-1 protiv Rasinga u 8. kolu Primere, izazvala je oduševljenje kod trenera “kraljevskog kluba” Žozea Mourinja.

-Igramo dobro već nekoliko utakmica, zajedničkim snagama pravimo pritisak na suparnika. A u takvim okolnostima i individualni kvalitet dolazi do izražaja – naglasio je portugalski stručnjak, misleći pritom ponajpre na sunarodnika Kristijana Ronalda koji je u subotu na Santiago Bernabeuu postigao četiri pogotka.

Povezana vest:  Rašović zadovoljan, Bekvalac ništa ne zamera svojima

-Trenutno se nalazimo u pozitivnoj seriji, ali moramo da nastavimo da radimo bez trošenja vremena na odmor i uživanje u ovim rezultatima. Srećni ljudi ionako zaboravljaju na iscrpljenost i probleme. Navijači se zabavljaju, baš kao i igrači, ali nemojmo da mislimo da će svaka utakmica biti poput subotnje. Neke ćemo dvoboje dobiti s manje golova prednosti, u nekima ćemo čak remizirati ili izgubiti. Ali, treba nam mentalitet koji nam neće dozvoliti dva poraza u nizu – dodao je Murinjo, zaključivši kako Real još nije na svome vrhuncu.

Povezana vest:  Karadžić: EP u futsalu prevazilazi sportske okvire

-Rastemo polako i postepeno. Možda su navijači u euforiji, ali mi moramo da ostanemo mirni. Veliki treneri i veliki fudbaleri sebi ne smeju da dozvole euforiju.