kenny_millerRendžersima najveći derbi škotskog prvenstva

 

Fudbalerima Rendžersa pripao je najveći derbi škotskog prvenstva. U 9. kolu Premierlige Rendžers je kao gost, preokretom u drugom poluvremenu, savladao Seltik s 3-1.

Domaći su na svom Seltik Parku poveli u poslednjim sekundama prvog poluvremena, nakon što je lopta koju je iz kornera uputio Ki Sung-Yueng pala pred noge Garija Hupera kome nije preostao težak posao.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE EURO 2012, Portugalija bez Koentraoa na Norvešku

Ali, euforiju Seltikovih navijača u nastavku je zamenilo ogromno razočarenje. Već u 49. minuti je, nakon slobodbog udarca koji je izveo Steven Dejvis, loptu u vlastitu mrežu smestio Glen Lovens.

U 55. minuti je domaći golman loše ispucao loptu, a priliku je u nastavku akcije iskoristio Keni Miler i iz voleja zabio za vođstvo gostiju. Isti je igrač postavio i konačnih 3-1 iz jedanaesterca nakon što je Daniel Majstorović u kaznenom prostoru srušio Kirka Bradfuta.

Povezana vest:  Bez golova u derbiju večeri u Ligi nacija, Belgija pobedila Švajcarsku

Mileru, inače bivšem igraču Seltika, je to bio već 13. prvenstveni pogodak ove sezone, a Rendžersu deveta pobeda u isto toliko utakmica. Seltik je, pak, poražen prvi put ove sezone u Premierligi.