stojkovic_misici_derbi_vel139. DERBI

Disciplinski postupak protiv Stojkovića

 

Predsednik Takmičarske komisije Zajednice fudbalskih klubova Super llige Branislav Delić rekao je da je minuli derbi između Crvene zvezde i Partizana prošao u najboljem redu i da su za to velike zasluge imala službena lica koja su na profesionalan način odradili sve što je bilo neophodno.

Povezana vest:  Udineze na pragu Lige šampiona

-Derbi je uspešno organizovan i još jednom smo pokazali da možemo da organizujemo bilo koju sportsku priredbu. Izražavam veliko zadovoljstvo što je derbi prošao bez incidenata i nadam se da do kraja jesenjeg dela prvenstva nećemo više imati ovako velike tenzije – rekao je Delić.

On je dodao da je protiv golmana Partizana Vladimira Stojkovića pokrenut disciplinski postupak zbog nesportskog ponašanja. Stojković je, naime, posle utakmice navijačima Partizana pokazao majicu sa natpisom koji može da iritira pristalice drugog kluba, a prilikom napuštanja terena je nesportskim gestikuliranjem iritirao gledaoce.

Povezana vest:  Roma slavila u derbiju protiv Milana

Prema disciplinskom pravilniku, Stojković može da bude kažnjen novčano od 100.000 do 140.000 dinara, kao i zabranom igranja od jedne do četiri utakmice.

Odluku o eventualnom kažnjavanju golmana Partizana doneće zamenik disciplinskog sudije Zajednice super lige Nenad Vuković.

PHOTO: ataimages.rs