michael_platini_1Mišel Platini: Nove tehnologije spuštaju fudbal na nivo videoigrica

 

Predsednik Evropske fudbalske federacije (UEFA) Mišel Platini ismejao je pokušaj FIFA-e da uvede tehnologiju gol-linije, tvrdeći da bi tako nešto fudbal spustilo na nivo videoigre.

-Imali bismo PlayStation fudbal – izjavio je Francuz za vebsajt škotskog fudbalskog saveza na pitanje o mogućnosti uvođenja tehnologije koja bi pomagala sudijama u slučajevima kada nisu sigurni da li je lopta prešla liniju gola, prenosi Eurosport.

Povezana vest:  OFK BEOGRAD POBEDNIK NIKE PREMIER KUPA

Platini je priznao da sudije trebaju pomoć u modernom fudbalu, ali smatra da je uvođenje dodatnih sudija bolje od modernih tehnologija.

-Jedan sudija nije dovoljan u modernom fudbaluu, koji prenosi 20 kamera. To nije pošteno. Kamere mogu da vide sve. Svaki put kada sudija napravi grešku postoji kamera koja će to zabeležiti. Zbog toga poslednjih deset godina insistiram da je sudijama potrebna podrška. Ljudi greše, a mislim da morate da budte mazohist ako želite da se bavite poslom sudije – rekao je Platini.

Povezana vest:  Baloteli bez vozačke dozvole zbog prekoračenja brzine

-Sudije moraju imati podršku klubova, navijača, igrača i funkcionera – svi imaju odgovornost. Zbog toga smo u Ligi šampiona dodali još dvojicu pomoćnih sudija. To je logičan potez. Veliki broj kamera pokrivaju celi teren, pa nam treba i veći broj očiju koje će pomagati glavnom sudiji – dodao je predsednik UEFA.