czborac (1)KUP SRBIJE

 

Zvezda u četvrtfinalu Kupa pobedom nad Borcem

 

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije pošto su večeras u Beogradu pobedili Borac iz Čačka sa 4:0.

Pobedu Crvenoj zvedi doneli su Andrija Kaluđerović golovima u 45. I 84. minutu, Dejan Milovanović bio je strelac u 11. minutu, a Aval Isah u 63. minutu.

czborac (2)Zvezda je na početku imala inicijativu, a prvu priliku imala je u drugom minutu, kada je Milovanović iz voleja bio neprecizan. Domaći su poveli posle devet minuta, Milovanović je iskoristio greške odbrambenih igrača Borca, natrčao na odbijenu loptu i bez problema pogodio mrežu.

Povezana vest:  SP U20 NOVI ZELAND, Mandić: Na korak smo od ostvarenja sna

Fudbaleri Borca su nakon toga zaigrali angažovanje i pokušavali iz kontranapada da ugroze gol Zvezde, ali nisu mogli do pogotka. Slavko Marić je u 17. minutu iz slobodnog udarca sa oko 18 metara pogodio prečku.

U 45. minutu Zvezda je povela sa 2:0, kada je Kaluđerović, posle asistencije Kadua, pogodio mrežu.

Zvezda je na početku drugog poluvremena kontrolisala igru, ali je do trećeg kola na utakmici došla u 63. minutu. Prvo je Kaluđerović udarcem glavom pogodio prečku, lopta je ostala u terenu, a do nje je stigao Aval Isah koji je snažno šutirao i postigao prvi gol u sezoni.

Povezana vest:  Promašio penal na SP, ali će dobiti nagradu

Šanse da svom timu donesu ubedljiviju pobedu propustili su Milovanović i Pavle Ninkov, a konačan rezultat postavio je Kaluđerović u 84. minutu, svojim drugim golom na meču, kada mu je posle brzog kontranapada asistirao Duško Tošić.

U četvrtfinale su danas prošli Partizan, Spartak, Vojvodina, Jagodina, Teleoptik, Sloboda Sevojno i Sinđelić.

Žreb za četvrtfinale biće održan u petak, a utakmice su na programu 10. novembra.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Bajern dobio Barselonu sa 4:0, na korak od finala

PHOTO: ataimages.rs