marko_scepovic_partizanPartizan čeka Jagodinu, Zvezda igra u Kuli

 

Utakmicama 10. kola za vikend se nastavlja takmičenje u Super ligi Srbije, a fudbaleri Partizana igraće na svom terenu protiv Jagodine, dok će Crvena zvezda u Kuli gostovati kod Hajduka.

Fudbaleri Partizana sutra od 16 sati igraju protiv Jagodine i pobedom će pokušati da iskoriste trijumf u prošlonedeljnom „večitom“ derbiju i ostanu na vrhu tabele. S druge strane, Jagodina želi da se „vadi“ zbog poraza od Slobode Sevojna u devetom kolu.

Obe ekipe su u sredu ostvarile pobede u osmini finala Kupa Srbije, crno-beli protiv Proletera iz Novog Sada (3:0), a Jagodina protiv Srema u Sremskoj Mitrovici (2:0).

Partizan i Zvezda imaju po 22 boda, ali su crno-beli na prvom mestu na tabeli zbog bolje gol razlike.

Povezana vest:  Milojević: U novu sezonu Super lige ulazimo s najvišim ambicijama

andrija_kaludjerovic_makaziceFudbaleri Crvene zvezde u nedelju od 13 sati igraju u Kuli protiv Hajduka i pokušaće da se iskupe za poraz protiv Partizana. Crveno-beli će ohrabreni pobedom u Kupu protiv čačanskog Borca (4:0) pokušati da zabeleže osmu prvenstvenu pobedu, a Hajduk ove sezone još nema pobedu koja mu je potrebna da bi se popeo sa dna tabele.

Duel trećeplasirane i četvrtoplasirane ekipe Rada i Vojvodine igra se u nedelju od 13 sati na Banjici. „Građevinari“ žele da nastave niz prvenstvenih pobeda, ali i da se iskupe pred svojim navijačima za poraz od niškog Sinđelića u Kupu, posle penala (3:5).

Vojvodina posle remija protiv OFK Beograda u prošlom kolu (0:0) želi da se pobedom vrati na treće mesto, koje joj je Rad preuzeo pobedom nad Spartakom od 2:1. Rad ima 20 bodova, a novosadski tim bod manje.

Povezana vest:  Mihajlović navodno ima 10 dana da sačuva posao

Fudbaleri OFK Beograda sutra od 13.30 na svom terenu igraju protiv Smedereva. „Romantičari“ bi pobedom ostali u gornjem delu tabele, a fudbaleri Smedereva bi se u slučaju trijumfa učvrstili u sredini tabele, ali i iskupili za poraz od Teleoptika u Kupu, posle penala (3:4).

Sloboda će četvrtu pobedu u šampionatu sutra od 13.30 tražiti protiv BSK-a. Obe ekipe su ostvarile pobede u prošlom kolu, a ekipa iz Užica je bila uspešna i u Kupu, pobedivši Metalac sa 2:1.

Povezana vest:  Rodžers: Džerard ne može da se uporedi ni sa kim

Sloboda je šesta na tabeli sa 14 bodova, a BSK je 11. sa četiri boda manje.

Duel ekipa iz donjeg dela tabele igraće Metalac i Javor. Domaći Metalac je pretposlednji, 15. na tabeli i još je bez pobede sa samo dva osvojena boda, dok je Javor sa šest bodova na 13. mestu. Meč se igra sutra od 13.30.

Desetoplasirani Borac sutra od 13.30 igra protiv Spartaka, dok će Inđija u isto vreme na svom terenu dočekati „fenjeraša“ Čukarički, koji posle devet kola nema pobedu.

Borac je u prošlom kolu igrao bez golova sa Inđijom, dok je Čukarički izgubio od Javora u Ivanjici sa 0:2.

 

PHOTO: ataimages.rs