italija_fudbal_reprezentacija_logoItalija: Zadovoljni smo odlukom UEFA o meču Srbija-Italija

 

Generalni direktor Fudbalskog saveza Italije Antonelo Valentini danas je pozitivno ocenio odluku disciplinske komisije UEFA kojom je službenim rezultatom 3:0 za Italiju registrovan prekinut meč sa Srbijom u Đenovi.

-UEFA je uvažila odličan rad naše delegacije, koja je uspela da pokaže da je Fudbalski savez Italije učinio sve što je bilo moguće u dramatičnim okolnostima nereda u Đenovi – naveo je Valentini u saopštenju objavljenom na sajtu italijanskog fudbalskog saveza.

Povezana vest:  Čezena dovodi Nagatoma

Disciplinska komisija UEFA je odlučila da Srbija igra jednu utakmicu kod kuće pred praznim tribinama. Srbija je kažnjena uslovno s jos jednom utakmicom na svom terenu pred praznim tribinama, kao i novčano s 120.000 evra i zabranom kupovine ulaznica za svoje navijače na

gostovanjima.

To znači da će Srbija pred praznim stadionom igrati 25. marta protiv Severne Irske, dok će utakmicu protiv Italije moći da igra pred navijačima.

Povezana vest:  "Večiti" u Novom Sadu, Partizan overava Evropu?

-Uopšte nismo zabrinuti što će se meč Srbija-Italija igrati pred navijačima. Kako smo istakli u našem izveštaju, želimo da zadržimo odlične odnose sa Srbijom, njenom reprezentacijom, Fudbalskim savezom i navijačima, ali pravim, a ne huliganima – rekao je Valentini.

Disciplinska komisija će, navodi agencija Ansa, početkom sledeće nedelje dostaviti dvema stranama pisano obražloženje odluke.

Povezana vest:  Alonsu i Simeoneu po jedna utakmica suspenzije

Fudbalski savezi Italije i Srbije sada imaju na raspolaganju tri dana da podnesu žalbu na odluku UEFA.