Golman stabilno, Togo ipak nastupa u Angoli?!

Angola_2010_LogoIako su u subotu s afričkog kontinenta stizale vesti kako je pomoćni golman repreneztacije Toga preminuo i da se ekipa vraća kući to jest da neće nastupiti na Afrički kupu nacija, u nedelju nam stižu dijametralno suprotne vesti. Golman Kodjovija Obilalea, posle operacije u Južnoj Africi je stabilno, a reprezentacija će, u čast poginulima ipak igrati na turniru. 
Reprezentacija Togoa odlučila jeda igra na Afričkom kupu nacija uprkos terorističkom napadu koji je izveden u petak i u kojem su poginule tri osobe dok ih je više povređeno, donosi vest u nedelju francuski dnevnik „L’Equipe“.
„L’Equipe“ se poziva na veznjaka Alaixysa Romaoa koji je izjavio da su se igrači dogovorili da ostanu u angolskoj enklavi Cabinda gde bi u ponedeljka trebali da igraju prvu utakmicu svoje grupe B protiv Gane.
-Odluka je donesena jednoglasno – izjavio je Romao koji igra u francuskom Grenobleu.
Vlada Togoa međutim stoji i dalje kod odluke da se njeni igrači vrate u domovinu, izjavio je PR vlade Pascal Bodjona.
Pobunjenici iz kabindske separatističke grupe FLEC otvorili su vatru na autobus s togoanskim reprezentativcima u petak pri čemu je poginuo vozač, a devet je osoba ranjeno. Dva člana togoanske fudbalskereprezentacije preminula su u subotu od zadobijanih rana, a golman Kodjovi Obilale je podvrgnut operaciji u Južnoafričkoj Republici.
Međutim, engleski prvoligaš Manchester City je objavio na svojim internetskim stranicama da se njihov napadač Emmanuel Adebayor, kapetan togoanske reprezentacije, vraća u Englesku.
-Ljudi su poginuli za Afrički kup nacija, drugi su ranjeni. Ne možemo da ih izneverimo i ostavimo kao kukavice – rekao je Romao i dodao: – Ako ostanemo ovdj to je za te ljude a i da ne damo pobunjenicima razlog da budu zadovoljni. Naša vlada ne mora obavezno da se slaće s nama ali mi smo odlučni da nastupimo na ovom takmičenju 

Povezana vest:  Janković: Srećan sam zbog gola, verujem u opstanak