UEFA_Liga_Sampiona copyLIGA ŠAMPIONA, Grupa D

Barselona protiv Kopenhagena za prvo mesto u grupi

 

Fudbaleri Barslone igraju sutra protiv Kopenhagena, utakmicu četvrtog kola Grupe D u Ligi šampiona i pobedom će pokušati da obezbede plasman u drugu fazu takmičenja.

Šampion Španije, koji je u seriji od 11 utakmica bez poraza, vodi na tabeli Grupe D sa sedam bodova, a domaćin sutrašnjeg meča (20.45)Kopenhagen ima bod manje.

-Igramo na visokom noivou, kao što smo igrali prethodnih godina – rekao je fudbaler sredine terena Barselone Ćavi Ernandes.

Povezana vest:  Krunić: Teško gubimo utakmice kada povedemo

Ernandes se oporavio od povrede tetive i najverovatnije će biti u timu za duel sa Kopenhagenom. Trener katalonske ekipe Pep Gvardiola nema većih problema sa sastavom tima. Gabrijel Milito se oporavio od povrede, a Viktor Valdes će ponovo biti na golu.

U prošlom kolu Barselona je pobedila na svom stadionu Kopenhagen sa 2:0 golovima Lionela Mesija. Trener Kopenhagena Stale Solbaken možda neće moći da računa na napadača Sesara Santina, koji je povredio članak. Kopenhagen u utakmicu ulazi ohrabren pobedom nad Lingbijem od 3:2, iako je do 87. minuta gubio sa 1:2.

Povezana vest:  Čukarički izgubio Kup, eliminisan u Ivanjici posle penala u osmini finala

-Igrači su pokazali takmičarski duh, nisu se zadovoljili nerešnim rezultatom 2:2. Sigruno će prvenstveni meč uticati na duel sa Barselonom – rekao je Slobaken.

U drugoj utakmici Grupe D Rubin iz Kazanja dočekaće od 18.30 Panatinaikos. Obe ekipe žele prvu pobedu u grupi, a u prošlom kolu u Atini odigrale su bez golova. Ruski tim je treći na tabeli sa dva boda, a grčki je poslednji sa jednim bodom.

Povezana vest:  Mesi: Barsi nije potreban remont, ali Nejmar bi dobrodošao

Obe ekipe su u poslednjem kolu u domaćim prvenstvima ostvarile pobede. Panatinaikos je u derbiju pobedio Olimpijakos sa 2:1, dok je Rubin nastavio niz od 11 utakmica bez poraza u prvenstvu pobedom nad ekipom Krila Sovjetov od 2:0.